Boli si tratamente

Rinită alergică: 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci

Publicat: 26 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rinită alergică 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci
Rinită alergică - 3 lucruri de evitat

Rinită alergică – 3 lucruri de evitat! Dacă sunteți predispuși la alergii sezoniere, iată trei factori agravanți la care nu vă gândiți întotdeauna.

Stranutul repetat, nasul înfundat: dacă simptomele revin în fiecare primăvară și durează mai mult de 10 zile, nu suferiți de o răceală simplă, ci de o alergie sezonieră. „Majoritatea persoanelor cu alergii sezoniere nu sunt cel mai adesea conștiente de faptul că există lucruri mărunte care pot părea inofensive, dar înrăutățesc alergiile”. După ce a făcut această observație, un alergolog, membru al colegiului american de alergii, astm și imunologie, a publicat un „mesaj de avertizare„ subliniind ”că nu există niciun motiv să nu faci câteva modificări ale obiceiurilor care pot fi suficiente pentru a va face primăvara mai plăcută”.

Evita rosiile

Poate suna ciudat, dar alergiile de sezon pot fi o manifestare a alergiilor încrucișate între polen și alimente. Acest lucru se datorează unei reacții încrucișate între proteinele anumitor fructe și legume și cele ale polenului alergen. De exemplu, dacă ești alergic la polenul de mesteacăn sau arin, cel mai bine este să nu consumi țelină, mere sau cireșe. Evitați febra fânului și evitați roșiile, cartofii și piersicile. Pentru mai multe informații, consultați un alergolog.

Rinită alergică – 3 lucruri de evitat! Nu deschide ferestrele

Acest lucru poate părea cel mai surprinzător, deoarece deschiderea ferestrelor este un gest spontan imediat cand se întoarce vremea bună. Este chiar un gest recomandat pe care să te grăbești sa il faci ca să alungi acarienii din casă. Dar dacă aveți alergie la polen, cel mai bine este să nu deschideți geamurile larg în timpul zilei pentru a împiedica polenul să intre în casa voastră și să ramana blocat în covor și mobilier. Ventilați-vă casa mai degrabă seara, când polenul s-a risipit.

Evitați să vă uscati hainele în exterior

Din nou, ispita este să profitați de primele raze de soare de primăvară pentru a vă usca rufele în aerul proaspăt decât în ​​interiorul casei. Din păcate, în acest sezon rufele se vor usca, absorbând boabe de polen din aer și uite așa aduci inamicul în casă și te alegi cu ochii umflați sau cu un nas care curge înca de dimineața devreme!

Rinită alergică – 3 lucruri de evitat! De unde știi dacă ești alergic?

Acest lucru necesită consultarea unui medic, de preferință a unui alergolog. „În caz de suspiciune de alergie, este necesar să se efectueze o evaluare alergologică completă. Aceasta include o consultatie, teste ale pielii și, dacă există îndoieli, examene biologice”, explică profesorul Pascal Demoly, alergologul pulmonolog la CHU de Montpellier.

Adauga un comentariu