Sanatate

Rinita alergică, tratament naturist – Cum se manifestă această boală comună

Publicat: 18 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rinita alergică tratament naturist - Cum se manifestă această boală comună
Rinita alergică poate fi combătută și printr-un tratament naturist

Rinita alergică poate fi combătută și printr-un tratament naturist. Aceasta apare la nivelul mucoasei nazale și reprezintă o inflamație de tip acut sau chiar cronic. Majoritatea bolilor apar atunci când sistemul imunitar este slăbit, însă în cazul rinitei alergice putem spune că este chiar contrarul. Organismul are parte de o eroare la nivelul sistemului imunitar, iar acesta va avea un răspuns exagerat față de diferiți alergeni din mediul înconjurător, precum polenul, praful, părul de animale ș.a. Rinita alergică se poate manifesta sub mai multe forme. 

ilustratie copil racit
Aceasta apare la nivelul mucoasei nazale și reprezintă o inflamație

Care sunt tipurile de rinită alergică

Există mai multe tipuri de rinită alergică, și anume cea sezonieră, perenă și profesionale. Acestea apar din diferite cauze la fiecare individ. 

Rinita alergică sezonieră apare în special în anotimpurile în care polenul este prezent din abundență. Acest lucru înseamnă că se manifestă în special primăvara și vara, dar poate apărea chiar și la începutul toamnei. Această alergie apare la persoanele sensibile la polenul din jur (iarbă, copaci, flori). Alergia la ambrozie este un astfel de exemplu. 

Rinita alergică perenă este cea care se manifestă pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. Oamenii afectați de aceasta sunt sensibili la majoritatea alergenilor din jur, cum ar fi mucegaiul, penele, praful. Acest tip de persoane vor da impresia că sunt răcite în mod constant. 

Mai există și rinita alergică profesională. După cum sugerează și numele, aceasta apare la persoanele care lucrează constant într-un mediu oarecare toxic și sunt expuse la substanțe precum dizolvanții sau detergenții. 

persoana racita
Există mai multe tipuri de rinită alergică, și anume cea sezonieră, perenă și profesională

Care sunt simptomele acestei afecțiuni

Această boală se manifestă adesea prin strănut și prin scurgeri nazale (se numesc și scurgeri nazale). Rinita alergică apare imediat după expunerea la factorul alergenic. Cel mai probabil, vor apărea și mâncărimi la nivelul ochilor, nasului și chiar și al gâtului. Ni se poate înfunda nasul și ne pot curge lacrimi. 

Dacă boala nu este tratată corect și la timp, se poate agrava și este foarte probabil să devină cronică. Atunci când vorbim de rinita alergică cronică, lucrurile se complică. De exemplu, acest lucru poate duce la dezvoltarea astmului. 

ochi care lacrimează
Ni se poate înfunda nasul și ne pot curge lacrimi

Rinita alergică – Tratament naturist

Pe lângă medicamentele recomandate de medici, există și remedii naturiste pentru această boală. Acestea nu garantează combaterea totală a afecțiunii, însă pot ameliora simptomele. 

Cu toții știm că ghimbirul are mai multe proprietăți benefice sănătății. Acesta este folosit ca remediu și în acest caz. Ghimbirul poate ameliora unele dintre simptomele rinitei alergice, cum ar fi secrețiile nazale, tusea, nasul înfundat.

Puteți pune puțin ghimbir ras la o cană de apă. O linguriță este de ajuns. Acesta trebuie să se lase la fiert 5 minute, alături de puțină scorțișoară, miere și puțin suc de lămâie.

Ceaiul se poate bea chiar și de trei ori pe zi.

Vitamina C este folosită în multe situații, mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Totuși, aceasta are proprietăți benefice și atunci când vine vorba de alergii. 

Tratamentul cu aburi reprezintă o altă modalitate prin care putem ameliora simptomele de alergie, la fel ca ghimbirul. 

Așadar, rinita alergică are simptome care pot fi ameliorate printr-un tratament naturist.

persoana care sufera de rinita
Pe lângă medicamentele recomandate de medici, există și remedii naturiste pentru această boală


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Adauga un comentariu