Prima pagină » Turism » Info Turism » Risc mare de avalanşe. Pârtiile din Sinaia vor fi închise
Risc mare de avalanşe. Pârtiile din Sinaia vor fi închise

Risc mare de avalanşe. Pârtiile din Sinaia vor fi închise

06 ian. 2021, 15:40,
BZI.ro, în Turism

Este risc mare de avalanşe la munte, în staţiunea Sinaia, între cota 1.400 şi 2.000. Din această cauză toate pârtiile sunt închise pe parcursul zilei de astăzi. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe cărările de munte. De asemenea gondolele de altitudine Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui nu sunt funcţionale din cauza unor probleme tehnice. Rămâne deschisă până la ora 17 doar gondola Sinaia.

Risc mare de avalanşe. Pârtiile din Sinaia vor fi închise

Salvamontiştii avertizează turiştii să nu se aventureze pe cărările de munte, la Sinaia. Toate pârtiile sunt închise pe parcursul zilei, din cauza riscului mare de avalanşe între cota 1.400 şi 2.000.

Cei care se afla astăzi la munte, la Sinaia, trebuie să aibă grijă şi să nu se aventureze pe domeniul schiabil. Salvamontiştii din Sinaia preconizează numeroase avalanşe intrre cota 1400 şi 2000 din cauza instabilităţii stratului de zăpadă.

Turiştii aflaţi în staţiunea din Sinaia sunt rugaţi să fie foarte atenţi pentru că există foarte multe şanse să se declanşeze avalanşele. Şi la supraîncărcări slabe cu turişti sau schiori care pot disloca primii 30-40 de cm din partea superioară a stratului de zăpadă.

Gondolele de altitudine Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui nu sunt funcţionale din cauza unor probleme tehnice. Rămâne deschisă până la ora 17 doar gondola Sinaia.

Aglomeraţie de nedescris la telegondola din Sinaia zilele trecute

La început de an, stațiunea Sinaia s-a bucurat de mulți turiști. Astfel, o aglomeraţie de nedescris a fost duminică, 4 decembrie, la telegondola din Sinaia.

Sute de turişti s-au îngrămădit încă de la 7.30 la coadă, pentru a fi siguri că după aglomeraţia de acum o zi, vor reuşi să ajungă cât mai repede pe pârtie. Din cauza vântului puternic însă, pârtiile din Sinaia s-au închis.

Schiorii sperau să profite de ultima zi de vacanţă şi să ajungă cât mai devreme pe pârtie. Au aşteptat încă de la 7.30 la Gondola din Sinaia, înainte de oră de deschidere.

Încă de dimineaţă erau însă vânt şi chiciură, aşa că instalaţiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul&Teleschiul Soarelui) nu au fost pornite.

Drumul care leagă Sinaia de cota 1400 a fost redeschis circulaţiei

Pe lângă telegondola, turiştii au la dispoziţie şi drumul care duce la cota 1400. Şoseaua care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400 a fost redeschisa, sâmbăta trecută, traficului rutier, la o săptămână după ce a fost închisă din cauza gheţii depuse pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, DC 134, care urca din staţiunea Sinaia spre Cota 1.400, a fost redeschis circulaţiei la ora 11,30.

Acest tronson de drum a fost închis duminica trecută după ce, din cauza lapoviţei şi a ninsorii, carosabilul a fost acoperit cu un strat de gheaţă.

„Totodată, reamintim faptul că pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţa rutieră pentru fluidizarea traficului. Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţionă pe cei ce se apropie din spate să reducă viteză din timp”, mai precizează IJP Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *