Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Riscul ca astmaticii sa faca o forma severa de COVID-19 depinde si de tipul de astm
Riscul ca astmaticii sa faca o forma severa de COVID-19 depinde si de tipul de astm

Riscul ca astmaticii sa faca o forma severa de COVID-19 depinde si de tipul de astm

10 oct. 2020, 23:56,
BZI.ro, în Sanatate

O noua cercetare efectuata de oamenii de stiinta de la Harvard pe 65.000 de bolnavi arata faptul ca pacientii cu astm nu risca sa faca in mod obligatoriu forme severe de COVID-19, boala produsa de noul tip de coronavirus.

Studiul recent indica faptul ca evolutia bolii ar depinde doar de tipul de astm.

Contrar asteptarilor de la debutul pandemiei, procentul pacientilor cu astm alergic care au facut forme usoare a fost unul semnificativ.

Forma severa de COVID-19 depinde de tipul de astm

Aceasta ipoteza nu este valabila si pentru cei cu astm bronsic cronic. In cazul acestora, riscul de a face o forma grava de COVID-19 este cu pana la 48% mai mare. Potrivit acestei cercetari, chiar si asa, bolile cardiace sau diabetul par sa fie, factori de risc mai importanti decat astmul.

In ultima perioada a pandemiei, au exista multe echipe de cercetare care au efectuat si alte studii similare, dar pe un esantion mai mic de pacienti. O posibila explicatie, invocata atunci si acum, este cea potrivit careia astmul alergic afecteaza un anumit tip de receptori pulmonari pe care in mod normal, s-ar fixa coronavirusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *