Actualitate

Robert Cazanciuc consideră că moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban va trece

Publicat: 30 aug. 2020
Robert Cazanciuc consideră că moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban va trece
Robert Cazanciuc consideră că moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban va trece

Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului susţine, într-o declaraţie, faptul că Guvernul Orban va fi trimis ” acasa” luni, 31 august 2020.

Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură, susţine Robert Cazanciuc

Într-o declaraţie de presă, Robert Cazanciuc, lider PSD, susţine că luni, 31 august 2020, Guvernul Orban va fi demis. Acesta consider ca moţiunea de cenzură va trece cu o majoritate confortabilă de voturi. De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că, din punctul său de vedere, mandatul noului guvern al PSD va fi reducerea milionului de şomeri şi a deficitului bugetar major care rămân în urma guvernării liberale.

„Pe 31 august se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, un act politic prin care parlamentarii PSD şi de la alte partide vor retrage mandatul acordat executivului Orban. Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga să activitate, potrivit Constituţiei (art 109, alin 1). În mod cert, debutul sesiunii ordinare din septembrie va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern, când PSD va propune un premier şi soluţii pentru România în urma monstruoasei guvernări Orban.
PSD a prezentat deja noul său program politic şi pe baza acestuia am pregătit şi un program de guvernare adecvat la condiţiile actuale de pandemie. (…) Prioritatea zero, aşadar, este moţiunea de cenzură şi formarea noului guvern care să guverneze pentru români”, a declarat Cazanciuc, pentru AGERPRES.

Guvernul PNL a afectat stabilitatatea tării, consideră Cazanciuc

„Cu Guvernul Orban nimic nu mai este sigur, nici măcar dacă e lege. Miza moţiunii este ca românii să aibă o viaţă mai bună, nivelul de trăi să crească în primul rând prin aplicarea legii la pensii, alocaţii, etc. Noi înţelegem cum este mai bine pentru români pentru că nu îi privim de la înălţimea tribunei. Vom trimite acasă un guvern incompetent. Mandatul noului guvern, din punctul meu de vedere, reducerea milionului de şomeri şi a deficitului major, fără perspectivă de îmbunătăţire cu actualul Guvern”, a mai adăugat Cazanciuc.

Parlamentul se va reuni luni, 31 august, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

PSD a depus pe 17 august moţiunea de cenzură şi a fost citită în plenul comun pe 20 august.

 

PSD a prezentat programul de guvernare dacă moţiunea de cenzură va trece

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat că PSD și-a elaborat programul de guvenare, iar acesta se va afla pe masa parlamentarilor, înaintea moțiunii de cenzură. Grindeanu a explicat că PSD urmărește să rezolve rapid toate neajunsurile guvernării PNL.

Suntem pregătiți să luăm măsuri rapide și de aceea voi pune accent pe ceea ce putem face în următoarele 4 luni. Bineînțeles, programul de guvernare al PSD este pe un ciclu de 4 ani. Mâine, toți parlamentarii vor avea pe masă un exemplar al programului de guvernare al PSD.

Comentarii
Adauga un comentariu