Local

Rocanotherworld 2022 și-a deschis porțile ieșenilor pasionați de rock! Vocalistul Om la lună, Doru Pușcașu: „Publicul ieșean îmi place cel mai mult” – GALERIE FOTO

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Rocanotherworld 2022 și-a deschis porțile ieșenilor pasionați de rock Vocalistul Om la lună Doru Pușcașu Publicul ieșean îmi place cel mai mult  GALERIE FOTO
Joi, 23 iunie 2022, s-a dat startul festivalului Rocanotherworld

S-a dat oficial startul festivalului de muzică Rocanotherworld 2022. Organizat anul acesta în incinta Brizo din Aroneanu, evenimentul a reușit să atragă încă din prima zi o mulțime de ieșeni. Printre favoriții publicului, cele mai menționate nume au fost Om la lună și Șuie Paparude.

Prima ediție a festivalului a fost organizată în anul 2016, în memoria lui Ioan Dan Niculescu, poreclit „Roca“, un tânăr de 38 de ani care a decedat în urma unui tragic accident de mașină. Pentru a-l comemora, prietenii lui au organizat pe 23 iunie, ziua de naștere a acestuia, un festival cu intrare gratuită la care au participat peste 2000 de oameni, iar artiștii au susținut concerte pro bono.

Cum s-au simțit oamenii în prima zi a festivalului Rocanotherworld 2022

Ediția din acest an a Rocanotherworld este găzduită de Brizo. Pe malul lacului Aroneanu, fanii înfocați ai rockului au început să se adune din timp. Prezenți pe scenă în prima zi au fost, în main stage: Paul Tihan, E.M.I.L., Om la lună și Șuie Paparude. Organizatorii au pregătit o serie de activități și joculețe pe lângă concerte pentru a face experiența cât mai distractivă și antrenantă pentru ieșeni. Au fost zone amenajate special pentru jocuri de tipul Jenga, escaladare pe zid și multe altele. Atmosfera generală a fost una de relaxare, ieșenii fiind mulțumiți de locația aleasă și de efortul organizatorilor. Au fost prezenți atât fani fideli ai festivalului, cât și oameni care au participat pentru prima dată, dovadă că festivalul atrage din în ce mai mulți oameni anual.

„Noi am fost și voluntari aici. Am avut ore de dimineață și am venit să amenajăm. Atmosfera e frumoasă, fețe prietenoase. Noi am participat și anul trecut în public. Ca voluntar e mai mult de muncă, știi ce este în spate, te apropii mai mult de concert și de tot ceea ce înseamnă el”, a menționat Ema Brumă, voluntară a festivalului.

Organizarea pe malul lacului Aroneanu a creat o atmosferă aparte față de edițiile trecute, când festivalul a fost ținut pe pârtie.

„Mă simt ca la mare. Am fost și-n edițiile trecute când se ținea la pârtie. E prima dată când se ține la Brizo și e prima dată când e festival așa mare cu intrare. Înainte era pe pârtie și era concert deschis”, a explicat Oana Chirica, spectatoare.

Doru Pușcașu: „Avem aici în Iași o comunitate de fani foarte faină”

Invitat și de această dată la festival, Doru Pușcașu, vocalistul trupei Om la lună, spune că se simte foarte bine în sânul comunității ieșene, iar aceasta, la rându-i, s-a declarat extrem de entuziasmată de concertul pe care l-au susținut în timpul festivalului. Întrebați despre artiștii lor preferați din prima zi a festivalului, majoritatea i-au numit pe membrii trupei Om la lună, dar și pe Șuie Paparude.

„E prima dată când vin. Organizarea e la înălțime. Abia aștept concertul Om la lună. Lui Doru îi plac ieșenii din câte am înțeles. Locația e minunată, ne bucurăm că au pus-o la dispoziție pentru concert. Vremea e faină. Am împărțit biletul cu soțul meu. Astăzi vin eu, mâine vine el, facem cu rândul”, a menționat Oana Bucătaru, spectatoare.

Povestea din spatele festivalului l-a impresionat profund pe Doru Pușcașu și-l face să se simtă onorat de invitația de a participa.

„Ce se întâmplă aici la Rocanotherworld este făcut în memoria unui om deosebit, făcut de niște oameni care i-au dus mai departe visul. E mare lucru c-au reușit să facă asta și să strângă în jurul lor o comunitate atât de faină și să strângă în jurul lor atâta bucurie pe care o transmit publicului, o transmit trupelor. Absolut toată lumea pe care am văzut-o aici a intrat în vibe-ul ăsta de festival”, a explicat vocalistul trupei Om la lună, Doru Pușcașu.

De asemenea, el a ținut să menționeze că se simte foarte bine în jurul ieșenilor, pe care intenționează să-i mai viziteze cel puțin odată până la finalul verii.

„Avem aici în Iași o comunitate de fani foarte faină și am tot venit de-a lungul anilor și de fiecare dată ne simțim la fel de bine și cumva ne-au primit și foarte bine, deși niciunul dintre noi nu e de aici. Ne-am primit așa cu brațele deschise și voi aveți așa o căldură și o ospitalitate pe care n-am mai întâlnit-o nicăieri în altă parte. Cred că publicul ieșean îmi place cel mai mult. Mai ajungem anul acesta în Iași. O să cântăm acoustic la Gist, la finalul lui iulie și cred că o să mai venim încă odată până în toamnă”, a adăugat Doru Pușcașu.

Om la lună se află acum în mijlocul turneului de promovare a celui de-al treilea album, intitulat „Echilibru”, iar programul acestora este încărcat în vara acestui an

„Am astăzi al patrulea concert, mai avem încă 5, după care ne întoarcem acasă și-o să plecăm la niște festivaluri să cântăm la Brezoi, la Electric Castle, la Râșnov. Sunt 4-5 locuri în care o să cântăm, niște festivaluri unde ne bucurăm tare mult să fim. Și practic toată vara o să fim foarte ocupați, ceea ce e minunat”, a mai explicat Doru Pușcașu, invitat la Rocanotherworld 2022.

Comentarii
  • @Dorryan: Esti amuzant, dar nu. Dezaxatii au reprezentatia cu moaste, iar drogatii au mega-festul de la Cluj si altele de gen.
    P.S. Nu ma intereseaza festul asta, e prea scump si prea soft pentru gusturile mele.

Adauga un comentariu