WoW!

Rochie de mireasă în vis. Ce spune tradiția populară despre mesajul transmis

Publicat: 08 apr. 2021
femeie imbracata in rochie de mireasa care arata de vis
Rochia de mireasă, din vis, are dublă simbolistică. Și de bine, și de rău

Să te visezi mireasă poate să te entuziasmeze. Dacă nu ai simţit încă, pe propria piele, emoţia din ziua cea mare, să te vezi îmbrăcată mireasă, cu siguranţă, îţi va plăcea. Probabil că, a doua zi dimineaţă, când te vei trezi, vei fi entuziasmată şi te vei gândi mult la ceea ce ai văzut. Hai să vedem ce înseamnă rochie de mireasă în vis.

Un vis de genul acesta poate avea o simbolistică destul de amplă. Interpretarea ei de către psihologi diferă faţă de cea a tradiţiei populare. Psihologii, spre exemplu, ţi-ar putea spune că e vorba de o dorinţă de-a ta de a-ţi întemeia familie, de a trece prin emoţiile acelei zile importante. Bunicii însă au o cu totul altă părere.

Ce înseamnă când te visezi mireasă

Conform tradiţiei populare, rochia de mireasă simbolizează ceva foarte rău, şi anume moartea celui care o visează. Hai să vedem ce mai poate simboliza:

 • vrei să-ţi lămureşti sentimentele cu privire la relaţia cu cei din jur;
 • dacă te măriţi, în vis, cu un bărbat în vârstă, înseamnă că vei avea de luptat cu boala şi multe griji;
 • dacă te visezi la propria nuntă, îmbrăcată în rochie de mireasă, posibil să ai probleme în plan amoros;
 • dacă eşti deja căsătorită şi te visezi în rochie de mireasă, ar putea însemna faptul că te vei confrunta cu nişte probleme în cuplu;
 • dacă visezi că arunci buchetul, e semn că cineva din cercul tău se simpatizează şi şi-ar dori să înceapă o relaţie cu tine;
 • dacă visezi că prinzi buchetul aruncat de o mireasă, poate că se anunţă o veste bună în relaţia de cuplu.

De ce bătrânii spun că nu e bine să te visezi astfel? Pentru că se anunță posibil probleme, iar dacă mai visezi și cal înhămat, e semn și mai rău. Simbolizează faptul că cineva ți-a făcut vrăji de dragoste, de ursită.

Semnificaţii pozitive – Rochie de mireasă în vis

Iată şi ce ar putea anunţa rochia de mireasă, în plan pozitiv:

 • dacă eşti necăsătorită, posibil să fii cerută de soţie în curând;
 • dacă te visezi îmbrăcată în mireasă şi aşteptând o trăsură, te vei bucura de succes;
 • dacă eşti mireasă şi îţi întâmpini invitaţii, în perioada următoare te vei bucura iubire şi îţi vei întări relaţiile cu prietenii;
 • dacă te priveşti în oglindă, înseamnă că fie ţi se va îmbunătăţi situaţia financiară, fie vei fi cerută de soţie destul de repede;
 • dacă plângi şi eşti îmbrăcată în rochie de mireasă, e semn că vei merge în călătorie într-un timp relativ rapid, împreună cu iubitul sau cu soţul tău.

De ce toate aceste simboluri când vine vorba de rochie de mireasă în vis? Conform lui Freud, e vorba de nişte frustrări ori de anxietate privind un angajament. Dacă, spre exemplu, nu eşti căsătorit şi visezi mireasă, poate să indice faptul că te gândeşti la un posibil mariaj. Cu alte cuvinte, nici pe departe nu s-ar adeveri ce spune tradiţia populară. Ce trebuie să ţii minte este faptul că subconştientul îţi creează visul, din imaginile înregistrate ziua.

Află din materialul video de mai jos și ce înseamnă când visezi o mireasă:

Adauga un comentariu