International

Român din Bavaria: „Sunt măsuri stricte”. Masca FFP2 este obligatorie

Publicat: 22 ian. 2021

În Germania, mai exact în landul Bavaria, măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului sunt severe. Românii care locuiesc acolo şi nu numai trebuie să poarte masca de protecţie FFP2. Dacă circulă cu mijloace de transport în comun, merg la cumpărături ori la farmacie, masca FFP2 este indispensabilă. Măştile se găsesc în farmacii, drogherii, dar şi în magazinele online.

Marius Petrişor este un român care lucrează de mulţi ani în Germania. Inedit este că pentru o mască FFP2 a plătit doar 0,99 eurocenți.

„Măsura a fost luată doar pentru regiunea Bavaria, deoarece aceste măşti sunt mult mai eficiente decât restul şi aici sunt şi mari aglomerări urbane, fiind o zonă foarte dezvoltată economic şi industrial. Măştile se găsesc peste tot. Nu este o problemă să le achiziţionezi. În farmacie costă mai mult. O astfel de mască se vinde şi cu 2,5 Euro, dar am cumpărat-o din magazin cu 0,99 Eurocenţi“.

Ce se întâmplă dacă nu porţi mască?

Dacă nu porţi mască de protecţie, din varii motive, ceilalţi oameni îţi atrag atenţia şi se uită urât la tine.

„Pur şi simplu am uitat că trebuie să îmi pun altă mască. Ceilalţi clienţi din magazin mă priveau urât din acest motiv. Simţeam din privirile lor cum îmi reproşează acest lucru“.

Măsuri severe pentru a preveni infectarea

Măsurile luate de autorităţile locale sunt severe, ba chiar draconice pe alocuri.

„Nu avem voie să circulăm la o distanţă mai mare de 15 kilometri de locuinţă fără un motiv justificat. Eu m-am deplasat aproximativ 50 de kilometri până la locul de muncă şi am avut un document eliberat de către angajator. Sunt măsuri stricte. Este ordine. Nu ai voie să pleci din casă după ora 21,00. Sunt deschise doar magazine de produse de strică necesitate, restul fiind închise“.

Datorită măsurilor luate, se pare că în spitalele din Germania nu sunt aşa mulţi pacienţi cu coronavirus, precum în alte state europene.

„Am fost în spital cu unele probleme de sănătate şi am văzut multe paturi goale“, a completat gorjeanul.

Comentarii
Adauga un comentariu