Actualitate

Româncă testată pozitiv cu Covid-19 în Grecia. MAE a transmis noi informații

Publicat: 05 iul. 2020
Noi cazuri de coronavirus la Ambasada de la Londra și în cadrul Centralei MAE
Ministerul Afacerilor Externe

Româncă testată pozitiv cu Covid-19 în Grecia. MAE a transmis noi informații. Turista din România confirmată în insula Creta cu noul coronavirus a ajuns acolo în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București – Heraklion, transmite MAE.

Româncă testată pozitiv cu Covid-19 în Grecia. MAE a transmis noi informații

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că românca a fost deja transferată în unitatea hotelieră special destinată carantinării. Starea de sănătate a femeii este bună. Aceasta va sta în carantină cu un membru al familiei și vor fi monitorizați medical.

„În continuarea precizărilor transmise referitoare la cazul turistului român confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în Grecia – Insula Creta, MAE precizează că, în urma solicitării Ambasadei României la Atena de clarificare a circumstanțelor cazului, autoritățile elene au informat că cetățeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (și nu 2 iulie, așa cum comunicaseră inițial aceleași autorități elene), cu o cursă charter directă pe ruta București – Heraklion. De asemenea, conform informațiilor transmise de autoritățile elene, cetățeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, anunță MAE.

Reprezentanții Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni români, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune. MAE precizează că a transmis și transmite informațiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autoritățile grecești.

„Cetățenii români pot cere asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.”, a transmis sursa citată.

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

Românca diagosticata cu coronavirus se afla împreună cu soţul ei într-o vacanţă pe insulă grecească Creta. Aceasta a fost confirmată, împreună cu soţul ei, pozitivă la infectarea cu coronavirus.. Anunţul a fost făcut sâmbăta, 4 iulie 2020 de către autorităţile din Grecia. Autorităţile sanitare din Grecia au intrat în alertă după ce testul făcut pe femeie a ieşit pozitiv. Protecţia Civilă locală şi autorităţile sanitare au acţionat în localizarea turistei din România pentru a-i transmite faptul că testul COVID-19 a ieşit pozitiv. Românca este primul caz confirmat în Grecia a unui turist străin. După mai multe căutări, femeia a fost găsită.

Grecia a impus măsuri mai dure în lupta cu coronavirus

Conform deciziei autorităţilor din Grecia, turiştii vor fi testaţi aleatoriu împotriva COVID-19 la intrarea în ţară. Pe asamblul Greciei au fost confirmate încă total cinci cazuri de COVID-19 în rândul pasagerilor care au sosit pe aeroporturile din ţară. Din totalul de peste 1400 teste moleculare analizate la un număr total de aproape 6000 de teste, până în aceste momente, vorbim despre trei femei din Suedia, Serbia şi România, dar şi despre un cuplu grec. Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Adauga un comentariu