International

Româncă ucisă de soţ chiar de Revelion, în Spania. Copiii au văzut cum tatăl le-a înjunghiat mama

Publicat: 05 ian. 2021

Tragedie în Ajunul noului an. O româncă din Spania a fost omorâtă de soţ, chiar în faţa celor doi copii ai lor. Grozăvia s-a petrecut în localitatea Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid.

Conform autorităţilor locale, cei doi erau separaţi de câteva săptămâni, pentru că Ionela îşi denunţase soţul din cauza maltratărilor numeroase la care era supusă. Obţinuse chiar şi un ordin de protecţie împotriva lui Costinel. Acesta avea 37 de ani şi era operator de macarale. Ordinul fusese emis pe 22 decembrie, după o ceartă îngrozitoare între cei doi.

Miercurea trecută, pe 30 decembrie 2020, o rudă de-a soţului i-a dus pe copii la casa unde stătea Ionela. A doua zi însă, Costinel nu a respectat ordinul de protecţie şi a intrat peste Ionela. O vecină a auzit imediat ţipetele femeii şi a sunat la uşă. Băieţelul de 8 ani a deschis uşa, iar atunci vecină a văzut cum soţul îşi agresa nevasta. Din păcate, vecina nu a putut interveni, itnrucat Costinel a închis imediat uşa.

După câteva secunde, pentru că nu s-au mai auzit ţipetele Ionelei, vecină a sunat la numărul de urgenţă. Forţele de ordine au ajuns rapid la faţa locului, iar apoi pompierii, pentru a pătrunde în locuinţă. Copiii erau în stare de şoc. Femeia avea multe plăci înjunghiate în braţe şi piept. Iar bărbatul îşi înfipsese două cuţite în piept.

În urma autopsiei s-a constatat că Ionela a fost agresata cu o cruzime de neimaginat. În afară de rănile provocate cu un cuţit, fusese lovită mult şi cu pumnii.

Copiii, în vârstă de 8 şi 10 ani, au fost luaţi de autorităţi şi asistaţi de psihologi specializaţi în tratarea unor aşa traume. Apoi au fost daţi în grijă naşilor lor.

Din câte se pare, Ionela îşi reclamase soţul şi în 2014, tot din cauza abuzului. Şi atunci s-au separat, dar după câteva luni au reluat relaţia.

„În octombrie anul trecut, fiica cea mare a împlinit 10 ani și după sărbătoare au avut din nou probleme”, a declarat un prieten, fără a spune exact ce s-a întâmplat.

„Erau lucruri de cuplu, dar în cele din urmă a depus o plângere deși a știut că lucrurile vor degenera.”

Nici colegii de muncă ai bărbatului nu s-au aşteptat la aşa ceva.

„Băiatul a avut probleme cu partenera lui și era puțin supărat în această privință , dar nu am crezut niciodată că ar putea face așa ceva”, a spus unul dintre cei apropiați presupusului criminal.

Zilele trecute, municipalitatea din Torrejon de Ardoz a ţinut un minut de reculegere în memoria Ionelei.

„În numele orașului Torrejón de Ardoz și al locuitorilor săi, vrem să o comemorăm pe Ionela, care lasă doi copii orfani în urma sa. Violența împotriva femeilor este, astăzi, una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în lume, prin urmare este necesar să arătăm zero toleranță în această privință”, a spus primarul orașului, Ignacio Vázquez.

Comentarii
Adauga un comentariu