Actualitate

România are propria tulpină de COVID-19! Este mai rezistentă la anticorpi decât versiunea originală

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România are propria tulpină de COVID-19 Este mai rezistentă la anticorpi decât versiunea originală
România are propria tulpină de COVID-19

Date noi ies la iveală în urma unui studiu publicat de Agenţia de Presă TASS. Se pare că România are propria tulpină de COVID-19. În urma unor cercetări se pare că noua tulpină este mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală de COVID-19.

Studiul a fost făcut în Danemarca unde 10% din populaţie este infectată cu tulpina N439K. Aceleaşi informaţii relevă faptul că tulpina este mai rezistentă decât altele.

România are propria tulpină de COVID-19 care este mai rezistentă la medicamente decât varianta originală

Potrivit unui studiu făcut de autorităţi în Danemarca, în luna decembrie 2020, în ţara menţionata mai sus, 10% din populaţia tarii era infectată cu o tulpină COVID-19 numită N439K. Presa internaţională a scris despre această tulpină incă de anul trecut dar autorităţile române se pare că au ascuns informaţia.

Aceeaşi agenţie de presă TASS a afirmat faptul că tulpina care a afectat o bună parte din populaţia Danemarcii îşi are originile în România. Aceasta a fost detectată, în România, incă de luna mai 2020. Cercetătorii chinezi au precizat despre faptul că tulpina are o rezistentă mai mare la medicamente şi la anticorpi decât varianta originală a COVID-19.

Câte tulpini de COVID-19 sunt înregistrate la nivel mondial

Specialiştii spun că este greu să se estimeze cu exactitate câte tulpini sunt în aceste momente la nivel mondial. Totuşi, cele mai cunoscute tulpini ale COVID-19 sunt cea britanică şi cea sud africană.

De exemplu, tulpina britanică este, conform specialiştilor se crede că această mutație a apărut pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie în sud-estul Regatului Unit, în capitala Londrei sau în județul Kent. Denumit de unii experți ca linia B.1.1.7, aceasta a devenit rapid tulpina dominantă în cazurile de COVID-19 în multe părți ale Regatului Unit.

Pare să nu fie mai fatală, dar este mai contagioasă decât tulpina inițială, ceea ce a dus la întoarcerea rapidă a restricțiilor internaționale de călătorie și a altor măsuri în timpul sezonului de vacanță.

În altă ordine de idei, tulpina sud africană este mai ușor de transmis. „Se caracterizează prin prezența mutațiilor în regiunile care codifică proteina Spike, care îi conferă o contagiozitate mai mare. Impactul acestor mutații asupra eficacității vaccinurilor nu este încă clar stabilită până în prezent”, se citește într-un comunicat al Inserm Franta

Tulpina britanică este prezentă în România

În altă ordine de idei este bine de menţionat faptul că tulpina britanică de COVID-19 este deja prezentă pe teritoriul României. S-au semnalat mai multe cazuri de prezentă a acesteia, iar specialiştii consideră că, din cauza gradului ridicat de transmisie, aceasta poate fi o ameninţare mare la adresa siguranţei sanitare din țară.

Conform aceloraşi specialişti, până la acest moment, toate vaccinurile dezvoltate de companiile pharma sunt valabile şi în cazul tulpinelor enumerate mai sus.

Adauga un comentariu