Cancan ultimă oră

România, din nou în doliu! A murit cel mai cunoscut salvator de vieți

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

România a pierdut în ultima vreme o mulțime de oameni importanți, care au scris istorie și au lăsat în urma lor o mulțime de reușite. Se pare că șirul tragediilor continuă și aflăm că Medicul Nicolae Olteanu, fostul coordonator al Serviciului de Ambulanță Județean Brașov (SAJ), a murit, la secția AŢI a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

A murit „Tata” Olteanu
Tata Olteanu- așa îl alintau cei care l-au cunoscut și au muncit alături de el, dar și cei cărora le-a salvat viața în cei 35 de ani de activitate. A fost unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți medici din Brașov, fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță. A salvat o mulțime de vieți și și-a dedicat toată viața meseriei sale, pe care a iubit-o mai mult decât orice.

Se pare că celebrul medic a fost ucis de o boală incurabilă. Se luptă de mai mult timp cu ea, dar reușea să o țină sub control, însă acum s-a agravat. Situația a scăpat de sub control și organismul lui a mai răspuns tratamentului pe care îl urma, după care a cedat. Deși el a salvat o mulțime de vieți, nimeni nu a mai putut să o salveze pe a lui.

Ovidiu a debutat ca Medic de Familie și ulterior a decis să devină medic specialist în Medicină de Urgență, unde a activat 28 de ani în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Brașov. A scris istorie în acest domeniu și a fost foarte iubit. Ultima sa misiune a fost un moment emoționant, imortalizat și devenit viral în online. Colegii s-au despărțit cu greu de el atunci și acum sunt foarte șocați.

Familia nu își poate reveni
În luna mai a anului trecut a făcut ultima cursă ca medic pe ambulanță și de atunci își dorea să cutreiere munții, pentru că avea o mare pasiune. Nu a putut să o fructifice până acum, pentru că a muncit mult și a ținut la cariera sa și niciodată nu s-a abătut de la acest drum.

Fiica sa a fost cea care a făcut anunțul trist, printr-o postare pe rețelele de socializare. Aceasta și-ar fi dorit să îl mai aibă alături pe tatăl său și să îl vadă cum se bucură de pensionare, perioadă pe care nu a mai apucat-o decât un an. Familia este complet răpusă de durere și nu înțelege cum de s-a ajuns aici.

„Salvatorul a mii de vieți. A plecat. O să vadă munții de sus. Munții pe care i-a iubit așa de mult! Și pe noi, copiii lui, pe care o să ne iubească din cer. Drum lin, Tata! Te vom iubi mereu! Doctor Nicolae Florin Olteanu 6.03.1954 – 2.11.2021”, a scris fiica doctorului Olteanu, pe pagina ei de Facebook.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei apropiați, foști colegi, dar și pacienți pe care doctorul Olteanu i-a salvat de-a lungul anilor. Cu mulți dintre ei chiar a rămas prieten.

 

Adauga un comentariu