Sport

România, în urna a doua la Campionatul Mondial: Cum arată grupa de coșmar și grupa accesibilă

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România în urna a doua la Campionatul Mondial Cum arată grupa de coșmar și grupa accesibilă
Echipa națională de fotbal a României

Egalul obținut de naționala României în Irlanda de Nord ne va plasa în urna a doua la tragerile la sorți pentru Campionatul Mondial din Quatar. Astfel, România va avea, cel puțin teoretic, o misiune mai ușoară în tentativa de a se califica la un Campionat Mondial după 24 de ani.

Tragerea la sorți va avea loc la Zurich, în Elveția, pe 7 decembrie iar preliminariile vor debuta pe 24 martie 2021.

Iată cum vor arăta urnele pentru Campionatul Mondial.

Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Danemarca, Croația, Germania, Olanda

Urna 2: Elveția, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România

Urna 3: Rusia, Irlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Scoția, Islanda, Irlanda de Nord, Finlanda, Grecia

Urna 4: Bosnia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg

Urna 5: Cipru, Armenia, Insulele Faroe, Azerbadjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra

Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino

Grupa de coșmar pentru România:

Spania

România

Norvegia

Bosnia

Armenia

Moldova

Grupa accesibilă pentru România:

Croația

România

Grecia

Luxemburg

Andorra

San Marino

Mirel Rădoi: „Era un obiectiv pentru noi“

Antrenorul echipei naționalei, Mirel Rădoi, a declarat că era obiectivul formației sale să ajungă în urna a doua valorică la tragerea la sorți.

„Aceste rezultate ne-au făcut să ajungem în a doua urnă, era un obiectiv pentru noi. Mă așteptam ca nord-irlandezii să nu aibă nimic de pierdut, era un meci în fața fanilor. Pentru noi erau mai multe calcule, puteam să câștigăm și să ajungem pe locul doi. Când am aflat rezultatul din Austria, le-am zis băieților să ținem de rezultat, ca să ajungem în urna a doua.

Prima și ultima impresie contează. Era important să câștigăm, dar ne bucurăm și pentru acest punct. Dacă nu am fi sperat să ajungem în urna a doua, nu eram azi în fața dumneavoastră. O mare parte din jucătorii noi au înțeles mesajul nostru, că ușa naționalei se deschide în funcție de evoluția lor”, a spus Rădoi la final.

Ultima impresie contează

Mirel Rădoi a explicat planul tactic din meciul cu Irlanda de Nord.

„Voiam să terminăm într-un aspect pozitiv pentru a pregăti campania pentru Mondial. O primă repriză în care am încercat să ne impunem jocul, am avut o posesie bună, puteam să punem mai multe probleme, dar din păcate pasa decisivă nu am reușit-o.

Ne-am așteptat să joace acel 3-5-2 destul de compact și agresiv, dar nu am reușit să speculăm spațiile lăsate libere pe margini. În momentul în care am ajuns în treimea neutră, nu am ajuns prin cei doi mijloași laterali să beneficiem de spațiile dintre linii și trebuia să verticalizăm mai mult, dar ei au fost foarte agresivi, asta a fost cauza. Cred că e un rezultat echitabil”, a precizat Mirel Rădoi.

Ce decizie a luat selecționerul Rusiei după ce ne-a trimis în urna a doua

Selecționerul Rusiei a spus că nu se gândește la demisie după umilința cu Serbia, scor 0-5, care a trimis România în urna 2.

„Nu vreau să vorbesc despre plecare. Da, am terminat teribil acest turneu, dar am avut mulți jucători noi. Serbia ne-a dominat total, n-am avut nicio șansă. E un rezultat corect, nu am fost pregătiți din punct de vedere fizic. Acum trebuie să promovăm cu grijă jucătorii tineri, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Stanislav Cherchesov, citat de Sovsport.ru.

 

Adauga un comentariu