Sport

România pierde barajul de menținere in Grupa Mondială. Buzărnescu a luptat eroic, dar a pierdut din nou la limită

Publicat: 17 apr. 2021
mihaela buzarnescu este consolata de coechipiere
România a fost învinsă de Italia în barajul pentru Grupa Mondială de la Billie Jean King Cup, scor 3-1

România a fost învinsă de Italia în barajul pentru Grupa Mondială de la Billie Jean King Cup, scor 3-1. Urmează meciul de dublu, unul fără miză.

Mihaela Buzărnescu a fost dominată în debutul partidei. Vitalitatea lui Cocchiaretto și plusul de agresivitate au dus-o la un avantaj de 3 game-uri. Sportiva din România s-a încălzit mai greu, dar a venit puternic din spate. La 5-5, erorile neforțate au repărut în jocul lui Miki. Italianca și-a adjudecat actul inaugural, 7-5, având un procentaj excelent la primul serviciu, 83%. De cealaltă parte, Mihaela a câștigat doar 43% dintre punctele jucate cu prima minge, semn al agresivității adversarei.

Buzărnescu a avut nevoie de intervenția medicului în debutul setului secund. Oboseala de ieri, când a stat mai bine de 3 ori pe teren, a accentuat durerile la gambă. Românca a strâns însă din dinți, a făcut pasul în față și a fost prima care a făcut break. Conducea cu 3-2, dar greșelile exasperante au reapărut. Cele două au mers cap la cap până în tie-break.

Cocciaretto s-a desprins la 4-1, pe fondul a 3 erori neforțate comise de Mihaela, apoi Buzărnescu s-a transformat! A riscat totul, a lovit lângă linie și a ajuns la 5-5. Italianca as-a apărat eroic, a trimis toate mingile înapoi și a adus calificarea Italiei în grupa mondială.

Comentarii
Adauga un comentariu