Actualitate

Românii nu se tem de Vladimir Putin și de un atac nuclear, arată un sondaj

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românii nu se tem de Vladimir Putin și de un atac nuclear arată un sondaj
Vladimir Putin nu o să lanseze un atac nuclear, consideră o bună parte dintre români

Un sondaj de ultimă oră arată că românii nu se tem de un atac nuclear sau de Vladimir Putin. Sondajul făcut de INSCOP arată mai multe informații despre ce cred românii despre războiul din Ucraina.

Incă de la începutul războiului în presa internațională a fost dezbătut subiectul unui posibil război nuclear. Chiar și Dmitri Medvedev a amenințat umanitatea cu un posibil război nuclear.

Românii, despre Vladimir Putin și un atac nuclear

În urma unui sondaj INCOP se arată că românilor nu le este frică de un atac nuclear pe care l-ar putea lansa Vladimir Putin. Întrebaţi despre acest lucru, românii au răspuns în proporție de 74% că acest scenariu nu este posibil. În schimb, 22% dintre cetățeni consideră că Vladimir Putin este în stare să apese pe butonul nuclear.

O bună parte dintre români (65%) consideră că este un lucru bun că NATO și SUA trimit trupe militare în România, iar 70% din cei care au răspuns la întrebări consideră că Rusia este vinovată de războiul de la graniță.

O altă întrebare a arătat că 90% dintre români consideră că rușii trebuie să fie condamnați pentru crime de război. În ceea ce privește intervenția Rusiei în Republica Moldova, 70% dintre repondenți nu văd că acest scenariu ar fi posibil.

Situaţia este una mai egală în momentul în care românii au fost întrebaţi despre NATO și despre intervenția militară într-un stat aliat atacat. 51,2% dintre cei întrebaţi consideră că este necesar să se intervină într-o asemenea situați, 28% consideră că nu trebuie să se implice militar, dar că statul român ar trebui să intervină umanitar. În schimb, 15,9% dintre cei întrebaţi vor că România să rămână neutră într-un asemenea scenariu.

O să lanseze Vladimir Putin un atac nuclear?

S-au spus multe lucruri despre un posibil atac nuclear. De la începutul războiului au fost mai multe situații tensionate în care mai mulți lideri din Rusia au vorbit despre un asemenea deznodământ. Vladimir Putin a vorbit voalat despre o posibilă conflagrație nucleară. Liderul de la Kremlin a explicat că sunt toate posibilitățile pe masa Rusiei, inclusiv acest lucru.

În altă ordine de idei, pentru a pune ”paie pe foc” mai multe instituții occidentale au precizat că planul Rusiei este unul nuclear. De exemplu, directorul CIA a vorbit despre faptul că Vladimir Putin ar pregăti un scenariu nuclear:

Având în vedere că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi s-ar putea scufunda în disperare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit până în prezent din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu uşurinţă această ameninţare reprezentată de potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau armelor nucleare de mică putere”, a declarat William Burns într-un discurs la Atlanta.

William Burns a făcut declarații îngrijorătoare pentru umanitate

Așadar, românii nu se tem de Vladimir Putin și de un atac nuclear pentru că aceștia consideră că un asemene scenariu este foarte puțin probail să se întâmple.

Adauga un comentariu