Local

Rudele femeii externate plină de vânătăi din Spitalul „Sf. Sava” din Iași, deținut de Viorel Blăjuț, rup tăcerea. „Nu ne-au lăsat să vorbim cu ea două săptămâni. Era bătută și murdară când am găsit-o”

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rudele femeii externate plină de vânătăi din Spitalul Sf. Sava din Iași deținut de Viorel Blăjuț rup tăcerea. Nu ne-au lăsat să vorbim cu ea două săptămâni. Era bătută și murdară când am găsit-o
Rudele Mariei Dascălu fac acuzații grave după ce femeia a fost externată plină de vânătăi din Spitalul "Sf. Sava" din Iași, deținut de afaceristul Viorel Blăjuț

Rudele Mariei Dascălu, femeia externată plină de vânătăi din Spitalul „Sf. Sava” din Iași, fac acuzații grave la adresa conducerii unității medicale controlate de afaceristul Viorel Blăjuț. Nepoții bătrânei susțin că femeia a fost bătută și maltratată în repetate rânduri, fiind legată de pat cu forța de personalul spitalului privat. Reprezentanții Spitalului „Sf. Sava” susțin că femeia a căzut și s-a lovit singură, în vreme ce rudele Mariei Dascălu au dus-o pe aceasta la un control de specialitate pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cât timp a fost internată în spitalul privat deținut de Viorel Blăjuț

Rudele Mariei Dascălu rup tăcerea după ce femeia a fost externată plină de vânătăi din secția de Îngrijiri Paliative a Spitalului „Sf. Sava” din Iași deținut de afaceristul Viorel Blăjuț. Revoltați de cele întâmplate, nepoții femeii în vârstă de 85 de ani care are trei copii s-au mobilizat pentru a face lumină în această situație revoltătoare. Ieri dimineața, 13 august, aceștia au mers cu bătrâna la Institutul de Medicină Legală Iași pentru realizarea unui control amănunțit.

„După ce am luat-o din spital, azi dimineață am fost cu bunica mea la Institutul de Medicină Legală să facem un control. Bunica mea a fost lovită și am insistat să se facă un control în detaliu, iar un medic a spus că este posibil să fie vorba despre lovituri și ne-au trimis în altă parte să facem un control de specialitate. Am fost programați pe data de 18 august la Spitalul de Neurochirurgie. Acolo bunica mea urmează să facă un control la cap și să vedem exact ce s-a întâmplat. Ea nu poate să povestească ce s-a întâmplat, dar poate să răspundă. Am vrut să vedem când s-a întâmplat, a început să spună «DA» când am întrebat dacă «acum două săptămâni?». Ea este foarte slăbită și deshidratată, bea apă continuu de când a venit acasă”, povestește ieșeanul Sergiu Grosu, nepot al Mariei Dascălu.

Rudele Mariei Dascălu: „De fiecare dată când sunam, cei de la «Sf. Sava» spuneau că bătrâna este bine, dar niciodată nu ne-au dat-o personal la telefon”

Ieșeanca Maria Dascălu a suferit un accident vascular cerebral la începutul lunii iulie, iar rudele acesteia au internat-o la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. După externare, femeia avea nevoie de o perioadă de recuperare de specialitate, iar pentru că toate locurile erau ocupate la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, rudele au dus-o pe aceasta la spitalul privat „Sf. Sava” din Iași, deținut de afaceristul Viorel Blăjuț.

„Bătrâna a avut un accident cerebral și a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie la Iași. Când a fost externată, medicii au spus că are nevoie de îngrijire specială pentru recuperare și ar fi bine să o internăm. Am fost la Spitalul de Recuperare din Nicolina, dar cei de acolo au spus că nu mai au locuri libere decât abia anul viitor. Din acest motiv am fost la Spitalul «Sf. Sava» și am internat-o acolo. Ne-au spus că nu avem voie să o vizităm pentru că e pandemie COVID-19 și că așa este regula în toate spitalele. De fiecare dată când sunam, cei de la «Sf. Sava» spuneau că bătrâna este bine, cooperează, mănâncă și așa mai departe, dar niciodată nu ne-au dat-o să vorbim cu ea personal la telefon”, au mai povestit rudele Mariei Dascălu.

Reprezentanții Spitalului „Sf. Sava” le-au spus aparținătorilor că femeia a căzut și s-a învinețit de la medicamente

Îngrijorați de faptul că nu au mai primit niciun semn personal de la Maria Dascălu, rudele ieșencei s-au dus după 20 de zile la spitalul „Sf. Sava” din Iași, unde au găsit-o pe aceasta plină de vânătăi și murdară.

„Când am fost ieri (12 august 2020) să o luăm, nici măcar nu ne-au primit înăuntru, au adus-o în curtea spitalului, era plină de vânătăi și murdară. Ei au spus că bătrâna a căzut și s-a lovit, dar avea multe semne de lovituri și vânătăi. Când le-am spus că nu pot fi semne de la căzătură, ei au explicat mai departe că, din cauza medicamentelor, la unele persoane sensibile pot apărea vânătăi pe corp. Au venit cu tot felul de explicații de genul acesta, deși este evident pe corpul bătrânei cum a fost legată de mâini și lovită”, mai spun rudele bătrânei.

Reprezentanții spitalului privat deținut de Viorel Blăjuț au insistat ca femeia să rămână internată, dar familia a refuzat categoric

La prima examinare a medicului din cadrul Institutului de Medicină Legală IML Iași, se pare că bătrâna a căzut cu fața în jos și a fost trimisă la o verificare de specialitate, să facă Computer Tomograf (CT) la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. În baza acestor verificări de specialitate va fi eliberat și un certificat medico-legal. Reamintim faptul că femeia a fost internată pe data de 24 iulie 2020 la Spitalul „Sf. Sava” din Iași și a fost externată pe data de 12 august 2020.

Familia Dascălu a plătit o sumă de 2.400 lei către spitalul privat deținut de Viorel Blăjuț pentru această perioadă în care a fost internată la secția de Îngrijiri Paliative a Spitalului „Sf. Sava” din Iași. Având în vedere faptul că Maria Dascălu a suferit un accident vascular cerebral, bătrâna trebuia însoțită în permanență de personalul spitalului, mai ales că este vorba despre un spital privat pentru care familia a achitat contravaloarea serviciilor. De precizat și faptul că reprezentanții Spitalului „Sf. Sava” au insistat ca femeia să mai rămână internată timp de 10 zile, însă familia a refuzat categoric acest lucru.
Reprezentanții Spitalului „Sf. Sava” din Iași, deținut de afaceristul Viorel Blăjuț, nu au oferit un punct de vedere referitor la această situație.

Adauga un comentariu