Stiri si curiozitati

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului: Așa trebuie să se roage cei aflați în nevoie sau necaz!

Publicat: 15 iun. 2021
Maica Domnului cu Pruncul Iisus Hristos
Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului spusă în vreme de necaz sau rostită într-un moment de cumpănă a vieții ne ajută să răzbim

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului este foarte puternică și îi ajută atât pe cei aflați în nevoie sau necaz, cât și pentru bucuria de a o cinsti pe Măicuța Domnului.

De multe, ori, credința în Dumnezeu este pentru creștini unica speranță atunci când sunt copleșiți de griji și probleme. Fără rugăciune, credinţă în puterea divină şi optimism, aceștia nu ar putea trece cu bine peste toate necazurile.

Astfel, rugăciunea reprezintă cea mai firească recunoaştere a neputinţei credinciosului în fața bunului Dumnezeu, de la care cere izbăvire şi uşurare în clipele grele.

Cum a ajutat Maica Domnului creștenii aflați la necaz

Prin rugăciune, credincioșii trec toate grijile pe plan secundar deoarece doar așa  devine psoibilă vindecarea psihică şi morală.

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului spusă în vreme de necaz sau rostită într-un moment de cumpănă a vieții ne ajută să răzbim și să nădăjduim că problemele noastre vor fi rezolvate.

Folosirea sintagmei „ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău!“ amintește de apariția Maicii Domnului în cartierul Vlaherne din Constantinopol în secolul al X-lea. Atunci, Maica Domnului a fost văzută împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul și cu alți sfinți și îngeri, în timpul unei slujbe în Biserica Născătoarei de Dumnezeu din Vlaherne.

Biserica palatului din Vlaherne adăpostea atunci cămașa, acoperământul și o parte a brâului Maicii Domnului, care fuseseră aduse din Țara Sfântă în secolul al V-lea. În acea vreme, Constantinopolul era sub amenințarea unei invazii a rușilor.

Maica Domnului a înaintat până în mijlocul Bisericii, a îngenuncheat, cu chipul brăzdat de lacrimi, și a rămas vreme îndelungată în rugăciune. Apoi, și-a ridicat acoperământul și l-a întins peste popor, ca pentru a-l ocroti.

După apariția Maicii Domnului, primejdia a fost îndepărtată, iar orașul nu a mai fost atacat.

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului: Cum să o preamărești pe Preasfântă Fecioară

Rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului se rostește atât ca o mulțumire pentru sprijinul acordat și pentru protecția oferită, cât și pentru a cere ajutorul în situații de grea încercare.

Rostește Rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului cu multă credință și vei vedea adevărate schimbări în viața ta:

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău!

Iartă-mă Măicuţă pentru multele mele păcate şi Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greşelile mele din această viaţă! Îţi mulţumesc că Te rogi pentru noi şi că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viaţa aceasta la viaţa veşnică! Îţi mulţumesc Măicuţă că Te rogi pentru întoarcerea la credinţă a celor din familia mea, dar şi a celor care-L caută pe Dumnezeu şi încă nu L-au găsit! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă şi pentru tot ajutorul Tău! Şi eu Te iubesc, Te preamăresc şi Îţi mulţumesc pentru toate! Amin!“

Adauga un comentariu