Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru părinți: Cum să te rogi pentru sănătatea celor care ți-au dat viață

Publicat: 11 iun. 2021
copil care se roagă pentru părinți
Rugăciunea pentru părinți vine întotdeauna din suflet și este o manifestare firească a sufletului smerit a fiecărui copil

În condițiile pandemiei de coronavirus, a crescut și îngrijorarea pentru sănătatea părinților din partea copiilor, asta deoarece mulți părinți sunt în categoria persoanelor vulnerabile și trebuie să fie protejați. De aceea mulți copii aleg să spună rugăciuni pentru părinți, pentu sănătatea și bunăstarea lor.

Să te rogi divinității pentru sănătatea părinți, cei care ți-au dat viață și te-au crescut astfel încât să ajungi omul care ești azi, nu poate fi decât o laudă și, în același timp, o datorie pentru fiecare copil.

Rugăciunea pentru părinți vine întotdeauna din suflet și este o manifestare firească a sufletului smerit a fiecărui copil care își iubește părinții.

Prin rugăciune, creștinii îşi recunoasc neputinţa şi se roagă bunului Dumnezeu pentru a primi izbăvire şi uşurare în durerile sale. Asta deoarece fără rugăciune, credinţă în puterea Domnului, ajutorul nu ar mai fi posibil.

Rugăciune pentru sănătatea părinților: Să sporească întru tot binele și întru îndestulare

Rugăciunea pentru sănătatea părinților scade nivelul hormonilor reduce tensiunea arterială, durerile cronice, tulburările de somn, anxietatea.

Rugăciunile rostite pentru sănătatea părinților tăi îi vor ajuta atât pe ei, cât și pe tine , având efect asupra sufletelor voastre aducându-vă liniștea și pacea.

Pentru a te ruga pentru sănătatea părinților poți spune următoarea rugăciune:

„Dumnezeule, rugându-mă Ție pentru tatăl meu și pentru mama mea, împlinesc una din cele mai sfinte datorințe, pe care Tu ai pus-o asupra mea și anume:  să-i cinstesc și să-i iubesc din tot sufletul meu și din toată inima mea.

Cea dintâi din îndatoririle mele către ei este de a mă ruga ție totdeauna pentru sănătatea și bucuria lor, a mă supune și a-i ajuta din toate puterile mele.

O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru părinții lor și adesea în dreapta Ta mâine îi pedepsești pentru greșelile lor, primește umila mea mulțumită pentru binefacerile pe care le reverși neîncetat asupra lor.

Trimite-le, Preabunule, și-n viitor binecuvântările Tale și le iartă lor greșelile pe care, ca niște oameni, le vor fi făcut.

Dă-le viață lungă, fericită, liniștită și cu bună înțelegere.

Fă-i părtași binecuvântării Sfinților Tăi. Înmulțește-le roadele ostenelilor lor. Fă să prisoseacă peste ei binefacerile Tale și să sporească întru tot binele și întru îndestulare, ca să te binecuvântăm în toate zilele vieții noastre. AMIN!”

Rugăciune pentru părinți bolnavi

Creștinii știu că multe boli sunt cauzate mai ales de situaţii negative care ne rămân adânc în minte și care prin rugăciune pot fi vindicate. Deoarece vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică se poate face doar prin evlavie și prin rugăciune.

Pentru părinții care suferă de vreo boală te poți ruga rostind următoarea rugăciune:

„Dumnezeule, tu ai dat poruncă să cinstim pe tatăl și pe mama noastră.

Ascultă cu bunăvoință rugăciunea mea pentru ei.

Dă-le zile îndelungate pe pământ și păstrează-i în sănătatea trupului și a minții.

Binecuvântează-le ostenelile și inițiativele.

Răsplătește-le însutit tot ce fac pentru mine.

Inspiră-le iubirea și împlinirea legii tale sfinte.

Fă ca într-o zi să le fiu sprijin și bucurie și după ce mă voi fi bucurat de dragostea lor pe pământ, să am fericirea dea trăi veșnic alături de ei în ceruri. Amin”

Adauga un comentariu