WoW!

Rugaciunea care se spune astazi, 2 noiembrie, de Mosii de toamna

Publicat: 02 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugaciunea care se spune astazi 2 noiembrie de Mosii de toamna

Pe 2 noiembrie, crestinii praznuiesc Sambata Mosilor, cunoscuta si ca Sambata Mortilor. Praznuirea mosilor de toamna este inchinata celor care sunt plecati dintre noi.

Astazi si maine se spune o rugaciune puternica pentru toti cei care nu mai sunt printre noi. Pe langa mancarea care se imparte in aceasta zi si pe langa lumanarile care se aprind, un rol extrem de important pentru sufletele celor plecati este si rugaciunea.

De asemenea, se tine cont de traditiile legate de aceasta zi. Iata ce trebuie sa faci chiar de astazi, ca sa nu ai ghinion:

Aceasta este rugaciunea care se spune pentru Mosii de Toamna. Este o rugaciune pentru mantuirea celor plecati dintre noi si care are o putere foarte mare.

„Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate greselile pe care cu cuvantul sau cu fapta sau cu gandul le-au savarsit, si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri luminoase, in locuri de verdeata, in locuri de odihna, de unde au fugit toata durerea, intristarea si suspinarea, si unde cercetarea Fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac.

Daruieste-le lor si noua Imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite.

Ca Tu esti invierea si odihna adormitilor robilor Tai (numele), Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!

Adauga un comentariu