WoW!

Rugăciunea de seară. Citește-o zilnic, înainte să adormi

Publicat: 28 oct. 2020
Rugaciune
Rugaciune

Rugăciunea de seară e bine să o citeşti zilnic sau ori de câte ori îţi aminteşti şi ai timp. Este scurtă. Nu îţi ia mai mult de 2 minute, dar îţi face foarte mult bine. Asigură-te că ai linişte în cameră. Aprinde candela şi citeşte-o în linişte, fără să te grăbeşti.

În fiecare seară, înainte de a ne băga în pat, este bine să rostim rugăciunea de mai jos.

Rugăciunea de seară a Sfântului Macarie cel Mare către Dumnezeu Tatăl

Dumnezeule cel veşnice şi Împărate a toată făptura, Cela ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi: cu lucrul, cu cuvântul, şi cu gândul, şi curăţeşte, Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului şi a sufletului.

Şi-mi dă, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, ca sculându-mă din ticălosul meu aşternut, bine să plac Preasfântului Tău nume, în toate zilele vieţii mele, şi-mi ajuta cu harul Tău să calc pe vrăjmaşii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupeşti şi pe cei fără de trup.

Izbăveşte-mă Doamne de gândurile cele deşarte, care mă întinează şi de poftele cele rele, că a Ta este împărăţia, puterea şi slava, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

De ce e bine să aprindem candela în casă

Lumina candelei simbolizează lumina cu care Hristos ne bucură sufletele. Când o aprindem, simţim o linişte care nu poate fi exprimată în cuvinte. Fetele bisericeşti afirmă că aprinderea candelei semnifică credință, dragoste şi speranţă. Iată de ce e bine să aprindem candela în casă în fiecare zi:

  • alungă duhurile rele;
  • ne purifică mintea de gândurile negre;
  • aduce aminte de parabola celor 10 fecioare. „Privegheaţi că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului.” (Matei 25, 13)”
  • lumina e simbolul prezenţei Lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, simbolizează jertfa pe care o aducem divinităţii;
  • e simbolul nădejdii pe care ne-o punem în Dumnezeu.

Important: se foloseşte doar candelă cu ulei şi fitil. Cele cu LED-uri sau beculeţe nu sunt candele autentice, recunoscute de Biserica Ortodoxă.

Rugăciune la aprinderea candelei

„Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin! Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin!”

Ca să-ți meargă bine ziua, citește o rugăciune pentru realizări sau rugăciunea celor trei bucurii.

Comentarii
Adauga un comentariu