Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sf. Efrem cel Nou: Cum să te rogi când te simți cuprins de patimă 

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea Sf. Efrem cel Nou Cum să te rogi când te simți cuprins de patimă 
Când te rogi către Sf. Efrem cel Nou trebuie să vorbești din inimă

Credincioșii rostesc rugăciunea Sf. Efrem cel Nou atunci când au nevoie de izbăvire de patimi trupești. Această rugăciune te ajută să scapi de dependențe și te ajută atunci când ești în vreme de boală. De asemenea, rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou este rostită în cazuri de boli incurabile.

De cele mai multe ori, credincioșii se roagă atunci când au un necaz mare sau în momente de disperare. În momentul în care credinciosul se roagă la Sf. Efrem cel Nou trebuie să o facă cu maximă dedicare. Doar când te rogi cu sufletul curat și sincer, Sf. Efrem cel Nou îți aude rugăciunea.

icoana sfantul efrem cel nou
Atunci când credincioșii cad în patimă trupească sau au unele dependențe trebuie să rostească rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou

Rugăciunea Sf. Efrem cel Nou: Cum se roagă credincioșii pentru a nu cădea pradă tentațiilor trupești

Rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou poate fi citită în orice moment a zilei. Seara înainte de culcare sau dimineața când te trezești, dacă simți nevoia să te rogi, Sfântul Efrem cel Nou te va auzi. Rugăciunea pentru cei cuprinși de patimă către Sf. Efrem cel Nou începe în felul următor:

„Sfinte Părinte Efrem, venim acum înaintea ta, știind că tu ai primit de la Domnul darul de a-i tămădui pe cei cuprinși de lanțurile cele amarnice ale dependențelor. Tu știi nemăsurat mai bine decât noi că toți cei care sunt legați prin patimi lucrează ei înșiși pentru propria moarte sufletească și trupească. Suntem cu totul neputincioși în a mai face ceva pentru unii ca aceștia, căci toate cele pe care deja le-am încercat au rămas aproape fără de roadă. ”

icoana sfantul efrem cel nou
Este foarte important când te rogi să găsești un loc liniștit în care nimeni nu te va deranja

Este foarte important când te rogi să găsești un loc liniștit în care nimeni nu te va deranja. Această rugăciune trebuie rostită cu maximă concentrare și implicare. Un mod bun pentru a încheia rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou este să menționezi despre greutățile pe care le trăiești.

„Sfinte Părinte Efrem, primește suspinul nostru pentru toți aceștia, ca și ei să te dobândească pe tine statornic mijlocitor și ocrotitor în toate zilele și astfel să apuce pe calea cea bună ce duce spre Împărăția cea veșnică a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Amin.”

Rugăciune către Sf. Efrem cel Nou: Cum se roagă credincioșii când se află în onanie

Atunci când credincioșii cad în patimă trupească sau au unele dependențe trebuie să rostească rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou. Din moment ce dorești să te rogi trebuie întâi de toate să conversezi cu Sfântul pentru ai destăinui toate patimile și dependențele pe care le ai. Atunci când te afli în onanie și vrei să te rogi către Sf. Efrem cel Nou poți începe astfel:

„Preabunule Părinte Efrem, vin acum înaintea ta, știind că întru dragostea ta dumnezeiască nu mă judeci și nu îți este scârbă de mine pentru toate păcatele și căderile mele trupești. Patima onaniei mă asuprește ca un tiran cumplit și zilele mele sunt otrăvite de amărăciunea și urâciunea venite din lucrarea acestui păcat. Mă rușinez înaintea privirii tale atotvăzătoare de toate cele ce le-am săvârșit din aprinderea gândurilor de curvie.”

icoana sfantul efrem cel nou
Rugăciunea către Sf. Efrem cel Nou poate fi citită în orice moment a zilei

Când te rogi către Sf. Efrem cel Nou trebuie să vorbești din inimă și să-i împărtășești starea în care te afli. De asemenea, trebuie să menționezi și grijile și problemele pe care le ai. Spre finalul rugăciunii trebuie să îi ceri ajutorul, îndrumarea și iertarea, încheind cu următoarele cuvinte:

„Și fie ca viața mea să se înnoiască prin lucrarea poruncilor Evangheliei, iar prin apropierea de Sfintele Taine, să se facă și trupul meu templu al Duhului Sfânt și să se curețe de toată sălășluirea duhului necurat, iar sufletul să Îl proslăvească în duh și în adevăr pe Cel Care i-a dat ființă și viață, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea Sf. Efrem cel Nou te ajută să-ți exprimi aprecierea către Sfânt dar și să-i ceri ajutorul să te scoată din ispită. Acesta te va ajuta să-ți izbăvești inima de păcate și de gânduri necurate.

icoana sfantul efrem cel nou
Credincioșii se roagă atunci când au un necaz mare sau în momente de disperare
Adauga un comentariu