Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru copii către Sf. Efrem. Ruga care face minuni pentru cei mici

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Rugăciune pentru copii către Sf. Efrem. Ruga care face minuni pentru cei mici
Aceasta rugăciune pentru copii către Sf. Efrem este considerată una extrem de puternică la care părinții apelează mereu

Părinții obișnuiesc să rostească această rugăciune pentru copii către Sf. Efrem pentru a-i ajuta pe micuți să treacă peste clipele grele. Bunăstarea copiilor este un lucru pe care toți părinții și-l doresc. Astfel, prin intermediul acestei rugi, dorințele acestora pot fi îndeplinite.

Rugăciunea reprezintă cel mai simplu mod de a ne exprima atașamentul față de Dumnezeu și este esențială în viața creștinilor. Rugăciunile pot fi de mulțumire sau pentru ajutor în cazul vrăjilor sau a farmecelor. Credincioșii merg și în anumite mănăstiri unde se spune că puterea pentru dezlegarea farmecelor este extrem de mare.

Rugăciune pentru copii către Sf. Efrem

Viața unui creștin fară rugăciune poate deveni aridă. Pentru părinți, momentul în care rostesc această rugăciune pentru copii către Sf. Efrem, trebuie să fie unul extrem de sincer. Comunicarea cu Dumnezeu poate deveni foarte grea atunci când ruga nu este rostită din tot sufletul. Pentru a reuși să își atingă scopul, rugăciunea trebuie făcută în liniște și cu mintea limpede.

Rugăciunea pentru copii către Sf. Efrem este considerată o făcătoare de minuni pentru micuți.

“Sfinte Efrem, ocrotitorule al părinţilor binecredincioşi şi al copiilor lor, auzi rugăciunea noastră şi sârguieşte‑te să ne vii în ajutor. Ne rugăm ţie, sfinte, pentru copiii noştri (numele). Ocroteşte-i prin rugăciunile tale, fii lor povăţuitor pe calea adevărului şi fereşte‑i de toată ispita şi necazul. Fii lor călăuză pe marea cea învolburată a vie­ţii acesteia. Fereşte-i cu rugăciunile tale de patimile trupeşti, şi de ispitirile de tot felul. Fii lor dascăl înţelept, învă­ţându‑i să aleagă cele bune şi să se ferească de cele rele.

Roagă‑te pentru ei Iubitorului de oameni, Dumnezeu, să le dăruiască sănătate sufletească şi trupească şi minte luminată. Tu, cel ce te‑ai arătat fetiţei pe care ai îndemnat‑o să se spovedească, îndeam­nă‑i şi pe copiii noştri să meargă pe calea spovedaniei. Tu ne‑ai învăţat că Sfânta Împărtăşanie este cel mai mare ajutor pentru copii, pentru aceasta ajută‑i pe aceştia să trăiască o viaţă curată, pentru a primi fără osândă Sfintele Taine.

Ne rugăm ţie, Sfinte Efrem, pentru toţi copiii credincioşi, pentru duhovnicii şi părinţii lor. Fereşte‑i de prieteniile pierzătoare de suflet, fereşte‑i de uneltirile celui viclean. Ajută‑i, sfinte, să ducă o viaţă bineplăcută lui Dumnezeu şi să fie pilde de credinţă şi evlavie pentru cei din jurul lor. Că, lucrând cele de folos şi simţind ocrotirea ta, să îţi mulţumească în fiecare zi a vieţii lor şi pe Dumnezeu să Îl laude în tot ceasul, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Cine a fost Sf. Efrem

Sfântul Efrem cel Nou s-a născut pe 14 septembrie 1384 în Attica, Grecia. Potrivit unor vedenii, monahul grec ar fi fost ucis de către turcii otomani, după ce a fost chinuit timp de opt ani de zile pentru a se lepăda de credință.

În anul 1998 a fost canonizat pentru prima oară de Biserica Ortodoxă Greacă, urmată apoi de alte biserici ortodoxe. Viața sfântului este cunoscută datorită unor serii de revelații avute de monahia Makaria Desipri în cursul anului 1950.

Moaștele acestuia se găsesc la mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri.

Aceasta rugăciune pentru copii către Sf. Efrem este considerată una extrem de puternică. Părinții apelează mereu la aceasta rugă pentru a-și ajuta micuții și a le oferi bunăstarea de care au nevoie.

Comentarii
  • Multumim ptr aceste binecuvîntate rugaciuni simultumim bunului Dzeu ca ne arata calea spre ele…Hristos a înviat…

Adauga un comentariu