Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sf. Mina ne ferește de probleme. Ce puteri nebănuite are rostirea acestei rugăciuni

Publicat: 01 nov. 2021
rugaciunea Sf. Mina
Rugaciunea Sf. Mina ii fereste pe credinciosi de necazuri si probleme.

Cunoscută de toți credincioșii, rugăciunea Sf. Mina ne ferește de probleme și necazuri. Sf. Mina este considerat ocrotitorul familiei și al celor păgubiți sau aflați în nevoie, dar puțini sunt cei care știu ce puteri nebănuite are rostirea acestei rugăciuni.

Rugăciunea Sf. Mina ne ferește de necazuri

Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul păgubiților, este sărbătorit de credincioșii ortodocși pe 11 noiembrie, iar pelerinii care merg să se închine la sfintele moaște primesc de fiecare dată ajutorul dorit. Rugăciunea Sf. Mina este spre ajutorul celor necăjiți, care au suferit o pierdere materială sau spirituală. 

De asemenea, rostirea acestei rugăciuni îi ajută pe enoriași să scape de gândurile urâte, să se liniștească și să își găsească echilibrul de care au nevoie. Fiecare persoană își găsește alinarea, fie că este vorba de o pagubă financiară sau sufletească, rostind din inimă:

„Preasfinte şi întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primeşte această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor cu lacrimi fierbinţi mă rog ţie.

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia şi ticăloşia mea, vezi bubele şi rănile trupului şi sufletului meu! Mă rog ţie, Sfinte Mina, grăbeşte-te a mă ajuta cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni.”

Puterile nebănuite ale acestei rugăciuni

Rostită ori de câte ori credinciosul simte nevoia, rugăciunea Sf. Mina are forța de a vindeca rănile sufletești sau trupești, dar și de a-i pedepsi pe cei care au provocat un necaz sau o pagubă cuiva. Totodată, există și anumite practici respectate cu strictețe de femei atunci când se roagă Sf. Mina. 

În ziua de 11 noiembrie, când se sărbătorește Sf. Mina, femeile merg la biserică și aprind lumânări, dar le lipesc de sfeșnice cu capătul care de obicei se aprinde. Se consideră că această practică ar schimba gândurile rele ale dușmanilor și le-ar îmbuna sufletul. 

Fetele nemăritate respectă același ritual de așezare a lumânărilor și rostesc rugăciunea Sf. Mina pentru ca inimile celor doriți să se întoarcă la ele și să se căsătorească.

De un real folos în momente de cumpănă este și rugăciunea lumânărilor aprinse, care ajută credinciosul să treacă peste orice impas din viața sa.

Rostită de toți credincioșii, rugăciunea Sf. Mina este înzestrată cu puterea de a feri familiile de probleme, de a aduce armonie și echilibru între soți, dar și de a-i pedepsi pe răufăcători. De aceea, persoanele care au avut o pagubă sau o pierdere de orice fel, se roagă Sf. Mina pentru grabnic ajutor.

Rugăciunea către Sf. Mina poate fi rostită și la răsăritul soarelui împreună cu cele 3 rugăciuni de dimineață, care ajută enoriașul să se liniștească și să își păstreze credința că problemele din viața sa își vor găsi rezolvarea.

Cine a fost Sf. Mare Mucenic Mina

Sf. Mina este unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendarul creștin ortodox, cinstit și slăvit pentru jertfele săvârșite de-a lungul vieții. Cu origini egiptene, dar cu o credință creștină, Sf. Mina a renunțat la slujba de ostaș în armata împăratului Dioclețian și s-a retras în munți pentru a se închina lui Dumnezeu. Credința sa a stârnit revolta împăraților de la acea vreme și a fost aspru pedepsit prin bătăi crunte. 

Sf. Mina a săvârșit nenumărate jertfe, i-a apărat pe cei păgubiți și a propovăduit credința în Dumnezeu, cu prețul vieții sale. În prezent, este considerat ocrotitorul nevoiașilor, al celor asupriți și al familiei. 

Înzestrată cu puteri nebănuite, rugăciunea Sf. Mina ne ferește de necazuri și probleme. Fie că este vorba de o neliniște sufletească sau de o pierdere materială, credinciosul rostește această rugăciune care este aducătoare de speranță și echilibru.
Adauga un comentariu