WoW!

Rugina la trandafiri. Cu ce se tratează

Publicat: 06 mai 2020

În ciuda bolilor de care suferă, trandafirii sunt cele mai populare flori din lume. Rugina este o ciupercă ce este întâlnită la multe specii de trandafiri. Apare sub frunza sub formă de puncte galbene sau portocalii.

Etape:

 1. Căutaţi punctele de boala sub frunze. Îndepărtaţi frunzele şi resturile căzute de sub planta. Sporii sunt transmişi prin intermediul apei care cade pe resturi şi apoi sare pe plante. (Îndepărtarea sursei problemei ar trebui să fie întotdeauna primul pas.)
 2. Udaţi trandafirii la bază.
 3. Udaţi plantele dimineaţa devreme pentru a permite apei să se usuce în timpul zilei.
 4. Asiguraţi o bună circulaţie a aerului curăţând planta.
 5. Evitaţi să puneţi plante anuale sub trandafiri deoarece acestea împiedica circulaţia aerului.
 6. Îndepărtaţi şi distrugeţi frunzele infectate.
 7. La o săptămână sau două daţi plantele cu pudră de sulf; acţiunea trebuie începută la începutul primăverii şi ar trebui să fie continuata de-a lungul sezonului. Sulful nu va distruge boala dar va împiedica apariţia ei în sezonul următor.
 8. Pentru a combate boala, pulverizaţi trandafirii cu o soluţie făcută dintr-o linguriţă de praf de copt şi un litru de apă.

Sfaturi

 • Rugina este foarte greu de îndepărtat odată ce apare. Prevenirea este cea mai bună formă de apărare.
 • Pentru a obţine rezultate bune pulverizaţi fungicide organice la începutul zilei.
 • Există şi fungicide chimice pentru a combate boala. Întotdeauna folosiţi metoda cel mai puţin toxica de combatere a bolilor.

Atenţie

Dacă alegeţi să folosiţi un fungicid chimic, întotdeauna purtaţi echipament de protecţie, inclusiv cămaşa cu mânecă lungă, pantaloni lungi, mănuşi de neopren, ochelari şi masca de praf.

Adauga un comentariu