Culinar

Rulouri din lipie cu șuncă și cașcaval. Numai bune de luat la pachet!

Publicat: 06 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rulouri din lipie cu șuncă și cașcaval. Numai bune de luat la pachet
Această rețetă simplă presupune doar 6 ingrediente

Moi, cremoase și delicios de aromate, rulourile din lipie cu șuncă și cașcaval sunt ideale pentru o petrecere! Acestea necesită doar câteva ingrediente ușor de găsit și doar 5 minute pentru a le asambla, ceea ce le face o alegere minunată pentru atunci când nu avem mult timp la dispoziție. Lipiile cu șuncă și cașcaval pot fi preprate cu ușurință seara pentru a fi luate dimineața la serviciu.

Rulouri din lipie cu șuncă și cașcaval

Aceste rulori din lipie se fac repede și sunt foarte simplu de preparat. Trebuie doar să stratifici ingredientele pe foaia de lipie și apoi să rulezi. Această rețetă simplă presupune doar 6 ingrediente care sunt ușor de găsit, iar lista este atât de scurtă încât probabil o poți memora! Deși aceste rulouri cu cremă de brânză și șuncă ar putea părea destul de elegante, au un gust delicat pe care îl vor aprecia chiar și cei mai pretențioși copii.

Și nu în ultimul rand, sunt ușor de personalizat. Dacă nu îți place șunca, o poți înlocui cu piept de curcan, de exemplu. De asemenea, sunt ideale pentru petrecerile tematice, deoarece poți utiliza ingredient colorate astfel încât să se potrivească cu specificul evenimentului.

Pentru a prepara sandvișuri din lipie cu șuncă și cașcaval, vei avea nevoie de 2 lipii mari, 240 g de cremă de brânză la temperatura camerei, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de pătrunjel uscat, 12 felii subțiri de cașcaval, 12 felii de șuncă la alegere.

Pasul 1. Prepară amestecul de cremă de brânză. Într-un bol mic, bate crema de brânză până când devine pufoasă și aerată. Adaugă piperul și pătrunjelul și bate din nou până când condimentele sunt distribuite uniform în amestec.
Pasul 2. Întinde și stratifică. Folosește un cuțit pentru a întinde amestecul de crema de brânză pe întreagă lipie și așază felii de cașcaval și șunca deasupra.
Pasul 3. Rulează, taie și savurează! Rulează lipiile și taie-le în bucăți de aproximativ 1,5-2,5 cm grosime. Presară deasupra pătrunjel proaspăt, iar apoi pot fi servite.

Sugestii de servire pentru o petrecere

Aceste rulouri sunt perfecte ca gustare împreună cu un ceai, sau pentru a fi servite la un prânz de tip bufet suedez alături de alte tipuri de sandvișuri. Ele sunt, de asemenea, ideale pentru a fi luate la serviciu.

Pentru a le face mai atractive avem câteva sugestii. Când vine vorba de mâncare, amintește-ți că mănânci mai întâi cu ochii. Ai putea să folosești o tavă de servire frumoasă pe care să aranjezi frunze de salată pentru puțină culoare și eleganță. Servește rulourile cu laturile tăiate în exterior pentru un plus de culoare.

De asemenea, ai putea încearca să utilizezi două culori diferite de lipie. În zilele noastre, lipiile vin în tot felul de arome! Încearcă să folosești o variantă cu spanac și ierburi dacă vrei să fie verde, sau cu roșii uscate dacă îți dorești rulouri roșii. Sau, dacă le pregăteșți pentru un eveniment deosebit, alternează culorile pentru un aspect mai deosebit al mesei festive. Folosește scobitori pentru a adăuga diverse garnituri suplimentare (de exemplu, castraveți murați sau roșii cherry). Scobitorile pot fi utile și dacă ai dificultăți în a menține închise rulourile de lipie cu șuncă și cașcaval.

Adauga un comentariu