Razboi în Ucraina

Rusia a desfășurat nave de război și submarine în Marea Neagră. Acestea sunt echipate cu peste 50 de rachete de croazieră

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia a desfășurat nave de război și submarine în Marea Neagră. Acestea sunt echipate cu peste 50 de rachete de croazieră
Armata ucraineană a anunţat că Rusia a desfăşurat 6 nave şi 2 submarine în apropierea Ucrainei în Marea Neagră

Motive de îngrijorare pentru Ucraina, după ce Rusia a desfășurat șase nave de război și două submarine în Marea Neagră. Acestea sunt aliniate în apropiere de apele teritoriale ucrainene și sunt pregătite de luptă. Temerile Ucrainei sunt legate de faptul că rușii vor lansa atacuri devastatoare asupra orașelor ucrainene.

Suntem deja în cea de-a 75-a zi de când Rusia a invadat Ucraina și a provocat distrugeri enorme dar și pierderi de vieți omenești, în cea mai mare parte civile. În tot acest timp, luni, 9 mai, la Moscova, dar și în alte orașe din Rusia se desfășoară parada militară de Ziua Victoriei.

Rusia a desfășurat nave de război și submarine în Marea Neagră

Armata ucraineană a anunţat că Rusia desfăşoară 6 nave şi 2 submarine în apropierea Ucrainei în Marea Neagră, notează The Kiev Independent. Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a raportat pe 8 mai că navele sunt pregătite pentru luptă şi sunt echipate cu peste 50 de rachete de croazieră.

De asemenea, Comandamentul a anunţat că ucrainenii au distrus duminică a distrus două lansatoare de rachete multiple ruseşti, un tanc, un sistem de rachete antiaeriene, două drone şi un elicopter, dar au murit şi 51 de soldaţi ruşi.

Două nave mici, scufundate în apropiere de gurile Dunării

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că două nave de mici dimensiuni, care au fost observate la gurile Dunării şi care au fost scufundate de către armata ucraineană cu ajutorul dronelor, cel mai probabil aveau misiunea de a supraveghea zona, în condiţiile în care Rusia nu controlează acel teritoriu şi dinspre Ucraina intră în România transporturi de cereale.

Cele două nave ruseşti de patrulare din clasa Raptor au fost distruse, luni dimineaţa, în apropiere de Insula Şerpilor în atacul unei drone ucrainene Bayraktar, potrivit comandantului Forţelor aeriene ucrainene, citat de Ministerul ucrainean al Apărării.

Atac devastator cu peste 60 de victime asupra unei școli

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că 60 de civili au fost ucişi în atacul asupra şcolii din satul ucrainean Bilohorivka, care se află în regiunea Lugansk.

„În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor.

O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali”, a spus Zelenski.

Adauga un comentariu