Coronavirus

Rusia anunță finalizarea primei faze a studiilor vaccinului COVID-19

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=
Rusia anunță finalizarea primei faze a studiilor vaccinului COVID-19

Rusia anunță finalizarea primei faze a studiilor vaccinului COVID-19. Două grupuri de 18 voluntari au fost eliberați din spitale după ce au participat separat la studii clinice de 28 de zile la Prima Universitate Medicală de Stat din Moscova și la Spitalul Clinic Militar Principal Burdenko.

Înainte de a fi eliberați, au făcut un control medical și au trecut un test de sânge pentru a studia dezvoltarea unui răspuns imun la noul coronavirus, au declarat oficialii ambelor unități medicale.

Rezultatele preliminare arată că vaccinurile sunt sigure și bine tolerate, nu au fost înregistrate reclamații grave, complicații sau reacții adverse în timpul studiilor.

În cea de-a 42-a zi după prima vaccinare, voluntarii vor trebui să se întoarcă la spital pentru o zi pentru a fi supuși unui examen medical și diagnostic final.

Rusia anunță finalizarea primei faze a studiilor vaccinului COVID-19: Anticorpi care neutralizează virusul

Între timp, oamenii de știință ai Institutului de Biologie Moleculară și Celulară cu sediul în orașul Novosibirsk au reușit să dezvolte anticorpi care neutralizează virusul, a spus Olga Dorokhova, secretarul grupului de lucru al institutului.

Dezvoltarea ulterioară a studiului va permite oamenilor de știință să creeze mijloace de terapie specifică și de prevenire a bolii COVID-19. Rezultatele vor servi, de asemenea, pentru studierea răspunsului imun la coronavirus și vor fi la efectuate cerere atunci când se îmbunătățesc vaccinurile.

În ultimele 24 de ore, aproape 6.500 de cazuri mai mari de coronavirus au fost confirmate în Rusia, ceea ce a determinat numărul total la aproape 746.400 cu 211.350 de cazuri active. În aceeași perioadă, numărul morților s-a apropiat de 11.800 după ce virusul a cerut încă 156 de vieți, iar în jur de 10.500 de recuperări au împins contabilitatea de peste 523.200.

30 de milioane de doze ale vaccinului experimental

Administraţia de la Moscova intenţionează să producă anul acesta pe plan intern 30 de milioane de doze ale vaccinului experimental, iar alte 170 de milioane de doze ar putea fi fabricate în străinătate.

Prima etapă a testelor clinice a durat o lună şi a implicat 38 de persoane, fiind finalizată luna aceasta. Cercetătorii ruşi au stabilit că vaccinul este sigur şi induce o reacţie imună, deşi forţa imunităţii nu este clară încă.

O etapă mai amplă a testelor clinice va începe în august, implicând câteva mii de oameni, a declarat Kirill Dmitriev, directorul Fondului rus de Investiţii Directe, o entitate care s-a implicat în stimularea companiilor ruse să dezvolte soluţii anticoronavirus.

„Pe baza rezultatelor actuale, credem că vaccinul va fi aprobat în Rusia în august şi în alte ţări în septembrie, este posibil să devină primul vaccin aprobat din lume”, a precizat oficialul rus.

Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în curs de a fi dezvoltate în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin două sunt în etape finale ale testelor clinice – unul dezvoltat de compania chineză Sinopharm şi altul de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial, după SUA, Brazilia şi India, din punctul de vedere al numărului infecţiilor cu noul coronavirus. Până în prezent, în Rusia s-au înregistrat 751.612 cazuri de coronavirus şi 11.920 de decese.

Pe plan mondial s-au înregistrat până acum 13,5 milioane de cazuri de coronavirus şi 584.794 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Adauga un comentariu