Razboi în Ucraina

Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar în războiul din Ucraina! Beijingul denunță un fake news făcut de New York Times

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar în războiul din Ucraina Beijingul denunță un fake news făcut de New York Times
Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar în războiul din Ucraina

Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar în războiul din Ucraina, susţin jurnaliştii de la bbc. Dacă acest lucru se confirmă în mod oficial vorbim despre faptul că Federația Rusă nu o duce bine din punct de vedere militar şi invazia din Ucraina pare să fie extrem de dificilă.

De la începutul războiului, China a adoptat o poziţie neutră. Autoritățile comuniste de la Beijing au evitat să adopte o poziţie care să condamne acţiunile militare din Ucraina.

UPDATE: Oficialii de la Beijing au declarat faptul că totul este un fake news și o dezinformare pe care cei de la New York Times o fac. Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian a menționat că această practică a americanilor este una constantă si că există numeroase articole care denigrează China

Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar în războiul din Ucraina

SUA susțin că China se va confrunta cu „consecințe” dure dacă va ajuta Rusia în invadarea Ucrainei, potrivit rapoartelor presei americane. Oficiali  au spus mai multor instituții de știri americane că Rusia a cerut Chinei să ofere asistență militară după ce a început invazia. Ambasada Chinei la Washington a declarat că nu a avut cunoștință de această solicitare.

Avertismentul vine înaintea unei întâlniri de luni la Roma între înalți oficiali americani și chinezi. De la începutul crizei, Beijingul și-a exprimat un sprijin retoric puternic pentru aliatul de lungă durată Moscova, dar nu se știe public că ar fi oferit niciun sprijin militar sau economic. Cu toate acestea, instituțiile de presă locale care citează oficiali americani spun că Rusia a cerut în mod special Chinei în ultimele zile echipamente militare, inclusiv drone. Răspunsul Chinei la această solicitare nu este cunoscut.

Nu mai acordați ajutor militar oricărei părți: fost editor media de stat din China

Fostul editor al cotidianului de stat din China Global Times, Hu Xijin, a spus că China și SUA trebuie să ajungă la un acord prin care să ceară tuturor țărilor să înceteze distribuirea ajutorului militar atât Ucrainei, cât și Chinei. Tweet-ul său a venit la câteva ore după ce SUA au avertizat Beijingul că s-ar confrunta „absolut” cu consecințe dacă ar ajuta Moscova să evite sancțiunile ample asupra războiului din Ucraina.

De la începutul războiului din Ucraina, China a adoptat o poziționare neutră

China nu a condamnat Rusia pentru războiul din Ucraina. De la începutul conflictului, autoritățile comuniste au adoptat o poziționare neutră. Autoritățile de la Beijing au susținut de la început că există doar o cale de a rezolva războiul, cea a diplomației. Un exemplu clar în ceea ce privește relațiile chineze-ruse a fost și întâlnirea de la Jocurile Olimpice de Iarnă dintre Vladimir Putin și Xi Jinping. Cei doi au avut mai multe discuții, iar liderul de la Kremlin a fost singurul oficial de rang înalt care a participat la ceremonia de deschidere, în contextul în care Occidentul a boicotat Jocurile Olimpice de Iarnă din considerentul că China încalcă constant drepturile omului.

Pe lângă faptul că China s-a abținut la votul ONU care a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, la același vot s-a abținut și India, țară care este apropriată de puterea de la Kremlin. În aceste condiții nu este exclus ca China să ofere un oarecare ajutor militar pentru Rusia mai ales că cele două țări au relații comerciale extrem de închegate mai ales din prisma livării gazelor naturale.

Adauga un comentariu