Razboi în Ucraina

Rusia mută echipament de iarnă către Ucraina. Războiul s-ar putea prelungi şi în 2023

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Rusia mută echipament de iarnă către Ucraina. Războiul s-ar putea prelungi şi în 2023
Rusia muta echipament de iarnă spre Ucraina, semn că autoritățile de la Kremlin au în vedere prelungirea conflictului

Unele surse de informaţii externe arată faptul că Rusia mută echipament de iarnă spre Ucraina, semn că forțele militare pregătesc o campanie care s-ar putea extinde şi în 2023. De la începutul conflictului au murit pestye 16.000 de soldați ruși. Statele Unite ale Americii susțin faptul că ucrainienii au pierdut peste 18.000 de soldați, în perioada februarie – aprilie 2022

Asta în condiţiile în care alte informaţii neoficiale internaţionale arătau că Belarus va ataca Ucraina. Este bine de menţionat faptul că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Rusia mută echipament de iarnă la granița cu Ucraina

Așadar, informaţiile internaţionale arată faptul că Rusia se pregăteşte de o campanie de iarnă. Armata de la Kremlin mută echipament de iarnă la granița cu Ucraina, iar acest lucru înseamnă automat faptu că intenţiile sunt de a prelungi războiul. Rusia proiectează acum o continuare a obiectivelor sale militare în iarna viitoare, ceea ce înseamnă că mișcările militare vor continua, cel puțin, în primele luni mai calde ale iernii 2022/2023. Înghețul iernii ucrainene începe la sfârșitul lunii decembrie și continuă până în aprilie.

Unele estimări arată faptul că la data scrierii articolului sunt prezenți, pe teritoriul Ucrainei, peste 80.000 de soldaţi şi că forțele militare ruse sunt încrezătoare că îşi vor atinge obiectivele în proporţie de 100%. Iniţial, contingentul de pe data de 24 februarie era de 150.000 de soldaţi, 40.000 fiind retrași, 20.000 fiind răniți și incă 16.000 fiind ucişi. La nivel internațional se vorbește despre înghețarea conflictului și de o desfășurare a forțelor rusești pe o perioadă mare de timp. Situația din teren nu este una certă, dar pare că Rusia are mai multe victorii în estul țării. Cu toate că au fost câteva runde de negocieri de pace, niciun astfel de scenariu nu s-a conturat între cele două forțe beligerante. Repetăm faptul că informaţiile nu au putut fi verificate din surse oficiale şi independente.

Ce spune Ucraina despre război

Ucraina a fost atacată pe data de 24 februarie 2022, într-o operațiune specială, așa cum Vladimir Putin a declerat în repetate rânduri. Gestul făcut de autoritățile de la Kremlin a fost condamnat de Occident care a subliniat faptul că actual campanie este una ilegală și că nicio țară nu are dreptul de a ataca o altă națiune. În acest context, Volodimir Zelenski, președintel Ucrainei a cerut în repetate rânduri ajutor. Au fost unele victorii înregistrate de forțele ucrainieni. Ultima a fost cea din Insula Șerpilor care a fost recuperată de forțele militare de la Kiev. Totuși, autoritățile de la Kremlin susțin că au dorit de bunăvoie să părăsească insula ca un semn de ”bunătate” din partea acestora.  Pe măsură ce rușii au ocupat regiunea Lysychansk, Volodimir Zelenski a promis că va recupera acest teritoriu:

Vom reveni datorită tacticii noastre, datorită creșterii ofertei de arme moderne. Ucraina nu renunță la nimic”, a spus el într-un discurs de seară.

Așadar, vom vedea dacă Rusia mută echipament de iarnă și dacă războiul se va întinde pe o durată mare.

Comentarii
Adauga un comentariu