Razboi în Ucraina

Rușii anunță că au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra centralei nucleare Zaporojie

Publicat: 28 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușii anunță că au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra centralei nucleare Zaporojie
Artileria rusă a bombardat duminică, 28 august, localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie

Forțele armate ruse au doborât o dronă kamikaze ucraineană deasupra teritoriului centralei nucleare Zaporizhzhya, ținta dronei fiind o instalație de depozitare a combustibilului nuclear uzat, a declarat pentru agenția rusă RIA Novosti serviciul de presă al administrației orașului Energodar.

„Personalul forțelor armate ruse a doborât o dronă kamikaze AFU, în timp ce ținta desemnată era o instalație de depozitare a combustibilului nuclear uzat, după cum reiese din traiectoria de zbor”, a declarat un purtător de cuvânt al administrației.

El a precizat că drona s-a prăbușit pe acoperișul clădirii speciale a centralei nucleare. Potrivit rapoartelor preliminare, nu există pagube la infrastructură sau victime.

Artileria rusă a bombardat duminică, 28 august, localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, aflate pe celălalt mal al Niprului, au declarat oficialităţi locale agenţiei Reuters. Ministerul apărării de la Moscova a comunicat că ucrainenii bombardează zona. Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, a declarat că două atacuri au lovit pe terenul centralei, însă nivelul radiaţiilor se menţine normal.

Centrala a fost ocupată de forţele ruse încă din martie, la începutul invaziei în Ucraina, iar ulterior Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardamente care periclitează cea mai mare instalaţie energetică nucleară din Europa.

Adauga un comentariu