Razboi în Ucraina

Rușii își retrag trupele de elită din Herson. Oficial ucrainean: „Rămân doar cei dispensabili”

Publicat: 23 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușii își retrag trupele de elită din Herson. Oficial ucrainean Rămân doar cei dispensabili

Armata rusă își retrage trupele de pe pozițiile de pe râul Dnipro, în sudul regiunii Herson, potrivit unui oficial ucrainean, citat de CNN.

„Își mută unitățile de elită și ofițerii de pe malul vestic, lăsându-i doar pe cei care sunt mobilizați și dispensabili”, a declarat duminică Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

„Continuăm să mutăm linia frontului. Dar ei sunt ferm încolonați în spatele liniei lor defensive și încearcă să își concentreze forțele pe malul estic”, afirmă Humeniuk.

Liderii susținuți de Kremlin au ordonat locuitorilor să evacueze orașul

În acest weekend, liderii susținuți de Kremlin au ordonat locuitorilor să evacueze orașul. Forțele rusești se luptă să reziste unei contraofensive ucrainene care se apropie.

Rusia susține că nu a pierdut teren în fața Ucrainei în Herson, dar evacuează civilii pentru propria lor siguranță, mutându-i spre est.

„Evacuarea orașului Kherson continuă. Oferim asistență maximă tuturor celor care călătoresc în partea de est a regiunii Herson și altor subiecți ai Federației Ruse”, a declarat duminică Kirill Stremousov, un oficial numit de Rusia în Herson.

Ucraina acuză Rusia că a creat „isterie” ca justificare pentru a îndepărta cu forța locuitorii.

Bombardamente în Zaporojie. Rușii au lovit orașul cu rachete S-300

Rusia a bombardat, din nou, oraşul ucrainean Zaporojie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lansând atacuri cu drone iraniene, potrivit Babel, scrie Rador.

Localităţile din imediata apropiere, de asemenea, au fost atacate de ruşi cu rachete de tip S-300. La Zaporojie, una dintre dronele lansate de ruşi a lovit o clădire publică, însă din fericire nu au fost înregistrate victime.

Rachetele au avariat casele particulare și o școală

În localităţile de lângă Zaporojie atacate de ruşi, rachetele au avariat casele particulare și o școală.

Oleg Staruh, şeful administraţiei regionale ucrainene din Zaporojie (sud), anunțase pe contul său de Telegram că oraşul Zaporojie a fost ţinta „atacurilor invadatorilor ruşi” și vineri dimineață.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că rușii mint atunci când spun că atacurile teroriste din Ucraina împiedică înaintarea forțelor Kievului, pentru că armata ucraineană demonstrează contrariul, scrie RBC, potrivit Rador.

Adauga un comentariu