Local

Ruşinos! Mită electorală dată de Maricel Popa, preşedintele CJ Iași, la Hramul Mănăstirii Hadâmbu

Publicat: 08 sept. 2020
Ruşinos! Mită electorală dată de Maricel Popa, preşedintele CJ Iași, a Hramul Mănăstirii Hadâmbu
Ruşinos! Mită electorală dată de Maricel Popa, preşedintele CJ Iași, a Hramul Mănăstirii Hadâmbu

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, nu are ruşine deloc şi împarte mita electorală de Naşterea Maicii Domnului. La hramul bisericii Hadambu, credincioşii în loc să asiste la Sfânta Liturghie au fost deranjaţi de la ascultarea slujbei pentru a primi pachete cu produse. Maricel Popa face aceste lucruri doar pentru a primi voturi la alegerile locale ce urmează pe 27 septembrie 2020.

Maricel Popa, liderul PSD Iași, oferă mită electorală în comuna Cotnari pentru alegerile locale 2020

Maricel Popa, liderul PSD Iași, a ajuns să-și bată joc de legislația electorală. Disperat după voturi în campania pentru alegerile locale 2020, Maricel Popa nu mai știe ce să facă să iasă în evidență. După episodul Focuri, PSD Iași a recidivat și la Cotnari, unde a organizat o chermeză electorală pentru săteni. Maricel Popa a participat alături de primarul Vasile Crețu la o ședință de partid în comuna Cotnari, după care aceștia au pus de un grătar într-o pădure din aproprierea localității.

Legislația electorală actuală interzice oferirea de mită electorală. Însă Maricel Popa, liderul PSD Iași și primarul Vasile Crețu nu au ținut cont de reguli.

„În campania electorală, partidelor politice (…) le sunt interzise achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”, se arata în articolul 26 din hotarârea 4/2020 emisa de Autoritatea Electorala Permanentă.

După ședința de partid, Popa și Crețu s-au dus pe un teren privat la marginea comunei unde au pus de un gratar, ceea ce contravine legislației. În plus, aceasta este considerata și infracțiune electorală. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Ori Popa și Crețu tocmai asta au făcut.

Mită electorală dată de PSD Iași, în campania pentru alegerile locale 2020

Imagini uluitoare în plină pandemie de COVID-19 din campania pentru alegerile locale 2020. Organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa, își face campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. În plus, s-a încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Popa în județul Iași

Imagini uluitoare în plină pandemie COVID-19 în perioada în care au loc alegerile locale 2020. Disperare enormă în organizația PSD Iași, controlată de Maricel Popa. Partidul și-a făcut zilele trecute campanie cu mâncare și băutură în comuna Focuri fără a respecta regulile de distanțare fizică. Cei care au organizat această mascaradă au încălcat grav și legislația electorală, astfel de manifestări nefiind avizate în campania pentru alegerile locale 2020. La târgul organizat în weekendul trecut, filiala locală a PSD a dat de băut sătenilor în condițiile în care acest lucru este interzis de lege. De comuna Focuri, aflată în colegiul electoral 6 din județul Iași, răspunde direct Cristian Stanciu, directorul de campanie al lui Maricel Popa.

Comentarii
Adauga un comentariu