Stiri si curiozitati

Rutina de îngrijire a tenului, așa cum ar trebui să fie: Sfaturi simple pentru o piele perfectă!

Publicat: 10 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rutina de îngrijire a tenului așa cum ar trebui să fie Sfaturi simple pentru o piele perfectă
Se aplică o cremă hidratantă special concepută pentru seară și crema de ochi

Tenul este oglinda pe care cei din jurul nostru o percep ca a fi cartea de vizită. Grija pe care o acordăm aspectului fizic este importantă, mai ales rutina de îngrijire a tenului. 

Fără curățare sau hidratarea, pielea își va pierde din elasticitate, fermitate și aspectul neted, iar sănătatea tenului va avea de suferit. Pot apărea pusee de acnee, iritații sau alergii la factori de mediu sau înconjurători. 

persoana care prezinta doua tipuri de ten
Produsele cosmetice de îngrijire a tenului care conțin acid salicilic sau AHA și BHA ajută la îndepărtarea excesului de sebum

Rutina de îngrijire a tenului: Sfaturi de urmat 

Dimineața pielea are nevoie de curățare și de hidratare pentru a arăta lipsită de imperfecțiuni pe toată perioada zilei. Gelul de curățare este primul produs cosmetic de care fața ta are nevoie în rutina de îngrijire a tenului special creat pentru nevoile pielii tale. Aplicat în cantitatea potrivită, gelul de curățare este factorul cheie pentru o rutină de îngrijire a tenului corectă. 

Persoanelor cu ten gras le este recomandat folosirea unui toner, ajuta la diminuarea sebumului și este benefic pentru porii dilatați sau erupții. Produsele cosmetice de îngrijire a tenului care conțin acid salicilic sau AHA și BHA ajută la îndepărtarea excesului de sebum, însă pentru persoanele cu piele uscată, pot provoca iritații sau descuamarea pielii, dacă sunt folosite în exces.

persoana in diferite stadii de viata
Gelul de curățare este primul produs cosmetic de care fața ta are nevoie în rutina de îngrijire a tenului special creat pentru nevoile pielii tale

Dimineața este indicat să se aplice pe tenul curățat ser pe bază de vitamina C care oferă o protecție suplimentară pentru ten pe parcursul zilei. Se aplică o cremă hidratantă, recomandată de medicul dermatolog care să satisfacă nevoile tipului de ten. Pentru ten gras este indicată creme fluide, iar pentru ten uscat recomandările specialiștilor sunt cremele consistente. Se aplică și o cremă cu  factor de protecție pentru a ne feri de boli precum cancer de piele, riduri sau îmbătrânire prematură. 

Rutina de îngrijire a tenului pe timp de seară urmărește aceeași pași, curățarea, mască de față sau toner, retinol – substanța ce stimulează secreția de colagen pentru o piele întinsă și lipsită de riduri. Se aplică o cremă hidratantă special concepută pentru seară și crema de ochi. 

persoana care aplica crema pe fata
Dimineața pielea are nevoie de curățare și de hidratare pentru a arăta lipsită de imperfecțiuni pe toată perioada zilei

Trucuri de înfrumusețare 

Pentru a avea gene și sprâncene dese și cu volum, ingredientul care te salvează este uleiul de ricin. Aplicat seara cu ajutorul unei periuțe speciale constant, rezultatele se văd imediat: gene se alungesc, iar sprâncenele devin mai plăcut la privire, firele nu mai cad și se vede vizibil o schimbare.

Acest truc al genelor și sprâncenelor perfecte se aplică de obicei seara, după curățarea feței, sau dimineața dacă nu se utilizează la scurt timp mascara. 

Uleiul de măsline poate fi ca și demachiant natural pentru a oferi tenului o textură netedă și catifelată, proaspătă și mereu gata pentru o nouă zi.

Mierea de albine se poate folosi ca și protecție solară, tratament împotriva acneei sau balsam de buze. Albușul ouălelor este un ingredient deosebit pentru a elimina cearcănele. Oțetul, diluat cu apă este excelent pentru a înlocui produsul cosmetic toner, ideal pentru a fi folosit pe orice fel de tip de piele. Aceste trucuri vor face fața să fie netedă, catifelată și lipsită de imperfecțiuni și trebuie neapărat incluse în rutina de îngrijire a tenului. 

persoana care prezinta doua tipuri de ten
Tenul este oglinda pe care cei din jurul nostru o percep ca a fi cartea de vizită
Adauga un comentariu