Sanatate

Vitamina C pentru ten: Secretul unui chip perfect

Publicat: 05 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vitamina C pentru ten Secretul unui chip perfect
Puteți introduce în ritualul de îngrijire o cremă care conține vitamina C, un complex de suplimente sau chiar un ser special cu vitamina C

Beneficiile vitaminei C în organismul nostru sunt deja cunoscute de publicul larg. Totuși, nu multă lume știe cât de utilă este vitamina C pentru ten. Printre proprietățile ei cele mai cunoscute se regăsesc încetinirea procesului de îmbătrânire și reducerea pigmentării tenului.

Cel mai probabil există deja vitamina C în alimentația voastră, însă este o decizie foarte bună să o integrați și în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Aceasta poate fi găsită într-o mulțime de forme disponibile în comerț și puteți găsi varianta cea mai bună pentru tipul de piele pe care îl aveți.

Fie că optați pentru un ser sau pentru administrare sub formă de suplimente, aceasta își va dovedi eficiența imediat după ce începeți să o utilizați.

persoana care se da cu crema pentru acnee
Dacă suferiți de acnee, puteți folosi acidul ascorbic în combinație cu acidul salicilic

Utilizarea vitaminei C pentru ten prin seruri și vitamine

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este solubilă în apă, care se găsește în mod natural în alimente accesibile precum portocalele sau lămâile. Este un antioxidant care facilitează regenerarea naturală a tenului. În plus, această vitamină previne și reduce, pe termen lung, deteriorarea celulelor pielii.

Vitamina C pentru ten se găsește sintetizată într-o mulțime de seruri, creme și complexe de vitamine pe piață. Puteți introduce în ritualul vostru de îngrijire o cremă care conține vitamina C, un complex de suplimente sau chiar un ser special cu această vitamină.

Dacă suferiți de acnee, puteți folosi acidul ascorbic în combinație cu acidul salicilic. Acidul ascorbic nu prezintă efecte secundare cunoscute, dacă aveți pielea foarte sensibilă sau vă confruntați deja cu o iritație, înainte să o încadrați în rutina voastră. Tocmai de aceea este recomandat să faceți un test pe o porțiune mică de piele pentru a vedea cum acționează aceasta în contact cu tenul.

persoana care isi acopera un ochi cu o jumatate de lamaie
Vitamina C se găsește în mod natural în alimente accesibile precum portocalele sau lămâia

Beneficiile cremelor si suplimentelor cu vitamina C

Serurile și cremele pe bază de vitamina C s-au dovedit a fi extraordinar de eficiente pentru îngrijirea tenului. În primul rând, acestea pot fi folosite pe termen lung fără a declanșa reacții adverse și poate fi folosită pentru orice tip de ten. Este o vitamină care hidratează pielea, facând-o să rețină apă la nivelul tenului și prevenind astfel tenul să devină prea uscat sau prea gras.

Prin proprietățile sale antioxidante, vitamina C uniformizează culoarea tenului. Mai mult decât atât, produsele care conțin vitamina C repară și previn apariția petelor închise la culoare pe ten.

În acest sens, vitamina C poate distruge și hiperpigmentarea din zona ochilor și poate reduce cearcănele și preveni apariția lor în viitor.

Deși nu înlocuiește crema de soare din rutina voastră, vitamina C poate fi folosită și pentru protecția de raze UV, care afectează tenul în mod ireversibil. Folosind un ser cu vitamina C creați o barieră și protejați tenul de ratiațiile soarelui și de arsurile pe care acestea le pot provoca.

persoana care se da cu ser pe fata
Vitamina C pentru ten se găsește sintetizată într-o mulțime de seruri în comerț

Vitamina C, protector pentru mediul neprielnic

Vitamina C acționează ca o protecție și împotriva poluării care se regăsește în aer, precum substanțe chimice sau fum de țigară cu care ați putea intra în contact. De aceea este foarte indicat să folosiți un ser sau o cremă cu acid ascorbic dimineața.

Dacă vă ingrijorează îmbătrânirea tenului, găsiți o soluție tot în cremele și suplimentele cu vitamina C. Aceasta vitamină stimulează producția de colagen și ajută tenul să devină mai elastic, reducând ridurile din jurul ochilor sau a buzelor.

Consecvența este secretul ultim pentru beneficii maxime, așa că dacă începeți să utilizați vitamina C pentru ten, asigurați-vă că vă formați o rutină și o respectați îndeaproape pentru a putea observa multitudinea de beneficii asupra tenului. Aplicați dimineța, după curățarea tenului și înainte de aplicarea unui primer.

persoana care se da cu crema pe fata
Aplicați o cremă cu vitamina C dimineța, după curățarea tenului
Adauga un comentariu