Cancan ultimă oră

Rutina de îngrijire a tenului. Ce pași trebuie să urmezi, pentru a avea un ten curat și luminos

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rutina de îngrijire a tenului. Ce pași trebuie să urmezi pentru a avea un ten curat și luminos
Curățare, exfoliere și hidratare, cei mai importanți pași pentru un ten de invidiat.

Un ten curat și luminos are nevoie de o îngrijire specială, pentru a-i menține strălucirea cât mai mult timp. Tocmai de aceea, trebuie să urmezi o rutină, care să cuprindă câțiva pași simpli, dar vitali pentru un ten cu un aspect cât mai tânăr.

Acești pași sunt folosiți chiar și de vedetele de la Hollywood, care își doresc să pară și să se simtă tinere cât mai mult timp. Astfel, este necesar să ai grijă de tenul tău prin următorii pași: curățare, exfoliere și hidratare.

Curățarea

Primul și cel mai important pas pentru un ten frumos este curățarea. Cu toate acestea, multe femei evită să își curețe tenul înainte de culcare. Este greșit să dormi cu machiaj sau fond de ten pe piele, deoarece se poate ajunge extrem de ușor la acnee, riduri sau infecții ale ochilor ( în cazul în care adormi cu mascara sau fard de pleoape). Astfel, experții în frumusețe recomandă să îți stabilești câteva minute, pe care să le dedici exclusiv curățării feței.

Poți începe cu demachierea, care se poate realiza fie cu uleiuri, fie cu loțiuni sau cu ape micelare. Alege ce este mai potrivit pentru tine și tenul tău. Dacă ai un ten sensibil, care se înroșește ușor, poți folosi o loțiune tonică, înaintea de aplicarea unei creme hidratante.

Mai mult, chiar dacă nu folosești machiaj, este crucial să îți cureți tenul înainte de culcare. Porii se pot înfunda de la poluare, praf, dar și din cauza altor elemente externe.

Exfolierea

Un alt pas important este exfolierea. Ea te poate ajuta să menții strălucirea tenului, îndepărtând stratul de celule moarte, care nu îți oferă nimic benefic. Soluțiile exfoliante sunt benefice în cazul în care există:

– cicatrici post-acneice;

– pete pigmentare;

– puncte negre;

– pori blocați.

Recomandarea din partea specialiștilor cuprinde folosirea unor exfoliante chimice, precum: AHA (alpha hydroxy acid) și BHA (beta hydroxy acid), acizi care au acțiune benefică asupra pielii: reduc inflamația de la nivelul pielii, schimbă aspectul porilor, îmbunătățesc textura pielii și îndepărtează celulele moarte. Poți începe să folosești aceste substanțe o dată pe săptămână și neapărat să urilizezi o cremă cu protecție UV, fiindcă după exfoliere tenul poate deveni sensibil și predispus la probleme serioase, dacă nu este protejat.

Hidratarea

Fie iarnă, fie vară, hidratarea este baza unei pieli elastice și sănătoase. Dacă ai îndeplinit pașii de mai sus, curățare și exfoliere, acum a venit momentul să hidratezi pielea în profunzime. Fiind ultimul pas dintr-o rutină corectă de îngrijire a tenului, pentru hidratare poți folosi creme, geluri, loțiuni pe bază de ulei sau cu textură lichidă. De asemenea, este nevoie să folosești o cremă specială pentru zona de sub ochi, doarece ea necesită o îngriire diferită, pielea fiind mai subțire în această zonă.

Recomandarea specialiștilor este ca produsele să fie folosite în funcție de tipul de ten al fiecăruia. În cazul în care nu știi ce tip de ten ai, uscat, sensibil, gras, mixt sau cu probleme specifice, poți vizita un medic dermatolog, care să îți spună cu certitudine. Dacă nu vrei să faci acest lucru, atunci fii atentă la problemele pe care le ai și stabilește în funcție de acestea.

Această rutină se adresează tuturor, indiferent că ești femeie sau bărbat, și vrei să ai mai multă grijă de tenul tău.

Adauga un comentariu