Cancan ultimă oră

S-a aflat cauza morții lui Gabi Luncă: „Pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%”

Publicat: 03 apr. 2021

Oficialii din cadrul Spitalului Județean Ilfov au oferit un comunicat privind decesul regretatei Gabi Luncă și au explicat ce anume i-a provocat sfârșitul. Ea a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2 în urmă cu aproape o lună, iar copiii și apropiații s-au rugat pentru viața ei. Gabi Luncă a fost una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară și lăutărească din România.

S-a aflat cauza morții lui Gabi Luncă

Conform declarațiilor medicilor, Gabi Luncă a dezvoltat disfuncție multiplă de organ din cauza formei severe de COVID-19 pe care a făcut-o și, seara trecută, în jurul orei 20:50, ea a părăsit această lume. La două ore după ce a fost declarat decesul, cadrele medicale au pregătit trupul solistei, așa cum este prevăzut în normele privind victimele făcute de pandemie.

“Pacienta de 82 ani, internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 1.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior, intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asociate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov, relatează playtech.ro.

Mesajul sfâșietor publicat de Rebeca Onoriu în memoria mamei sale

Astăzi, fata cea mică a lui Gabi Luncă a publicat poza de colecție în care apar părinții ei și pe care am folosit-o pentru acest articol, le-a etichetat pe surorile sale: Estera Lunca-Onoriu şi Sara Maria Onoriu, iar la descriere a așternut câteva gânduri copleșitoare.

“După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu pe Facebook.

În trecut, Gabi Luncă a suferit de cancer de sân, a petrecut mult timp în spitale, îndurând tratamentele și ședințele de chimioterapie care și-au pus amprenta asupra fizicului, dar și psihicului său. Ea este convinsă că a reușit să treacă cu bine peste această grea încercare datorită rugăciunilor pe care le-a făcut.

Gabi Luncă s-a pocăit după ce i-a murit primul copil

Viața îndrăgitei artiste Lina Elena Gabriela Luncă a fost presărată cu multe drame. Pe când avea doar trei ani, ea a rămas orfană de mamă, iar la vârsta de 23 de ani, a mai traversat o cumpănă după ce s-a îmbolnăvit foarte tare. Ziua în care a devenit mămică pentru prima dată a fost una dintre cele mai frumoase, însă, mica ei prințesă a murit în ziua în care a fost botezată, iar cântăreața a decis să treacă la penticostali.

“Eu nu-i spusesem lui Onoriu de promisiunea pe care o făcusem (n.r.: Lui Dumnezeu) când era să pierd sarcina. Oricine se uita la ea, o vedea ca pe oricare copil normal, dar de câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil. Cum apăream eu la pătuţul ei, fetiţa mea se schimba la faţă şi, din albă devenea pământie şi începea să devină agitată. Am înţeles că nu se manifesta aşa numai în prezenţa mea”, a povestit vedeta într-un interviu mai vechi acordat jurnaliștilor publicației Libertatea.
Adauga un comentariu