Cu aproape 40.000 de euro este scos la vânzare un apartament cu două camere dintr-un bloc situat pe strada Crișului, din cartierul Mircea cel Bătrân. Procedura pentru valorificarea bunurilor este reluată la finalul lunii octombrie 2022. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută
Executorii judecătorești reiau vânzarea unui imobil deținut de persoane fizice care nu au achitat datoriile către bănci. Astfel, pe data de 25.10.2022 este programată licitația pentru vânzarea unui apartament situat în cartierul Mircea cel Bătrân, municipiul Iași. Este a doua oară când este organizată procedura, după ce la prima încercare nu s-au prezentat ofertanți.
„Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării cauțiunii, reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, este ziua premergătoare licitației. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în seama debitorului”, se arată în anunțul publicat de executorul judecătoresc Răzvan Cătălin Chiriac.
Au fost organizate sesiuni și pentru vânzarea altor imobile.
S-a ieftinit un apartament din cartierul Mircea cel Bătrân
Conform anunțului, executorii vând un apartament cu două camere și balcon din cartierul Mircea cel Bătrân, deținut de debitorii Vasile Iulian Jitaru și Oana Miruna Pușcaș, care nu au achitat datoriile către Eurobank SA. Imobilul are o suprafață utilă totală de 47,58 de metri pătrați și este identificat în blocul C23, strada Crișului, nr. 15, etajul 3. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 202.500 de lei, aproape 40.000 de euro, cu 25 la sută mai puțin față de procedura trecută. Totodată, executorii valorifică și bunurile debitorilor Elena și Valentin Bălteanu, situate pe strada Gospodarilor, satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea.
Proprietatea este compusă dintr-un teren de 1.000 de metri pătrați și o casă de locuit, cu regimul de înălțime P+1E. Parterul are o suprafață utilă de 63,45 de metri pătrați, fiind compus din living, baie, bucătărie, hol, debara și terasă. Etajul are suprafața utilă de 63,45 de metri pătrați și este compus din 3 dormitoare, hol și balcon. Prețul de pornire a licitației este de 235.007 lei, aproape 50.000 de euro, diminuat cu 25 la sută față de procedurile anterioare. Executorii vând și un apartament din comuna Miroslava.
Executorii vând și alte apartamente din Iași
Nu în ultimul rând, executorii judecătorești din Iași au reluat și licitația pentru valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, sc. B, et. 3, strada Străpungere Silvestru, în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Imobilul este compus din două camere, cu o suprafață utilă de 52,03 metri pătrați la care se adaugă două balcoane, cu o suprafață utilă de 8,86 de metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 425.000 de lei, adică 85.000 de euro.
S-a ieftinit un apartament din cartierul Mircea cel Bătrân, dar rămâne de văzut dacă la licitație vor fi depuse oferte.
Asta e si scopul sa il vanda la un pret de nimic, chiar daca are o valoare de piata mare.
Nu aveți voie sa publicați numele persoanelor. O sa va dea careva în judecată sa va saturat.
Piața imobiliară e moartă.
Asta e valoare de piață, dacă se vinde. Altfel, se reia procedura cu încă o tăiere de 25%.
Executarea silită este publică, numele persoanelor sunt publice. Ăia să-și drămuiască banii de cartofi, judecățile ar fi fost utile când au făcut prostii financiare.
@pafariști piata imobiliara nu e moarta, Doamne fereste sa se ieftineasca apartamentele!
eodor cum adica nu ai voie sa dea nume?:))))
Piața imobiliară nu mai mișcă nimic, tranzacții zero.
Normal că te rogi să mai jupoi niște fraieri, dar nu mai merge. 🙂
Problema e cu totul alta ..și asta nu se spune decât când apare un caz asemenea celui din Onești. Sunt oameni disperați care nu mai judeca corect și poți avea mari probleme cu ei daca le cumperi un bun anume…ăla nu știe sau nu vrea să știe că poate exista și un cumpărător de bună credință..și te socoate după dușmanul lui…cel care i-ai luat casa. Te poți trezi oricând cu el la ușă..de aceea nici nu se înghesuie multi la așa chilipiruri.
Abureli!
Samsarii sunt cei care se joacă pe executări. Și-au pierdut interesul pentru că piața nu mișcă.
Diliul de la Onești a executat niște zugravi.
Executații ar trebui să pună covoare roșii pentru ofertanți, altfel locuința va fi valorificată la pix din datorie și pagubele urcă la stele.