Economic Local

S-a lansat al doilea apel dedicat dezvoltării firmelor mici și mijlocii cu fonduri străine

Publicat: 12 feb. 2020

Organizația Innovation Norway a lansat cel de-al doilea apel „SMEs Growth” în cadrul căruia IMM-urille din România vor primi finanțare pentru dezvoltarea în diferite sectoare. Apelurile de finanțare se pot transmite până la data de 28 mai 2020, iar asistența financiară nerambursabilă va fi acordată proiectelor care vizează intervenții în următoarele trei domenii: inovație în Industria Verde („Green Industry Innovation”) – alocare: 11, 06 milioane de euro; Dezvoltare „albastră” („Blue Growth”) – alocare: 3,7 milioane de euro și IT&C – alocare: 3,7 milioane de euro.
Grantul minim care poate fi solicitat este de 200.000 euro, iar cel maxim, de 2 milioane de euro. Rata de cofinanțare este variabilă în funcție de regiune de dezvoltare și tip de ajutor. Astfel, se acordă o contribuție de maximum 70 la sută pentru regiunile mai puțin dezvoltate, precum și regiunea Nord-Est a României.

Caravana pentru programare 2021-2027 a pornit în orașele din Moldova

Într-o altă ordine de idei, în perioada 11-28 februarie 2020, reprezentanți ai conducerii ADR Nord-Est vor fi prezenți în fiecare județ din regiune, în cadrul unor evenimente de consultare publică dedicate stabilirii viitoarelor priorități de finanțare pentru mediul privat, în perioada 2021-2027. România se află, în această perioadă, în plin proces de negociere a documentelor de programare 2021-2027, a logicii intervențiilor propuse, dar și a arhitecturii viitoarelor programe operaționale.loading...

Adauga un comentariu