Prima pagină » Actualitate » S-a renunțat la primele și coșurile cu produse! Ce primesc angajații de Paște
S-a renunțat la primele și coșurile cu produse! Ce primesc angajații de Paște

S-a renunțat la primele și coșurile cu produse! Ce primesc angajații de Paște

18 apr. 2024, 15:21,
BZI.ro, în Actualitate

Multe companii din țară au renunțat la acordarea de prime și coșuri cu produse cu ocazia sărbătorilor pascale. Acum, mulți angajați primesc de Paște zile libere sau program flexibil. Mai multe firme au decis că e mai benefic să le ofere angajaților o vacanță prelungită de Paște, în timp ce alte companii acordă prime de cel mult 300 de lei, neimpozabili.

Ce primesc angajații de Paște

Pare a fi trecut moda primelor sau a coșurilor cu produse acordate de angajatori angajaților cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Toate acestea au fost înlocuite cu zile libere și program flexibil. Mai multe firme au decis că e mai benefic să le ofere angajaților o vacanță prelungită de Paște. În companiile unde vor fi acordate prime, limita ajunge la 300 de lei, neimpozabili.

O angajată a unei firme din București a declarat că o avantajează mult mai mult să primească timp liber, iar acest cadou din partea firmei la care lucrează o mulțumește foarte tare.

„Am nevoie să îi iau de la grădiniță, să mai merg la un doctor și să jonglez cu programul de lucru, astfel încât să mă ocup și de copii și să lucrez atât cât este necesar să produc. Când lucram în corporație nu aveam copii, dar acum e important dacă ai familie”, a declarat Cornelia.

În condițiile în care cheltuieli uriașe afectează întreaga țară, companiile românești au bugete limitate, iar șefii nu își mai pot permite să fie la fel de generoși financiar, spun specialiștii în resurse umane. Tocmai de aceea, s-au luat alte măsuri ca angajații să fie cumva răsplătiți pentru munca depusă.

În multe companii se va face punte între sărbători. Vacanța începe din 1 mai și ține până în data de 6 mai, a doua zi după Paște. Cei care lucrează de acasă sunt cei mai fericiți.

„O compensație să putem de acasă, să avem o atmosferă mai relaxantă, dacă bani nu ne dai, măcar asta”, a spus un angajat.

Angajații au învățat să aprecieze mai mult timpul liber

După pandemia de Covid 19, angajații au învățat să aprecieze mai mult timpul liber pe care îl pot petrece cu familia și apropiații, așa că majoritatea sunt mult mai receptivi la astfel de „cadouri”.

„Angajații își doresc timp de calitate cu familiile, un program flexibil, iar atunci când sunt la serviciu să lucreze, apreciază zilele libere, față de cele legale sau față de cele contractuale – și este un beneficiu pe care îl oferă companiile mai ales acum când nu au bugete pentru a oferi prime de Paște”, a mai spus un alt angajat.

Mai sunt, totuși, și câteva companii care menționează în contractul colectiv de muncă de acordarea de prime și cadouri și care și-au alocat deja bugete speciale pentru sărbători. Cele mai multe acordă al 13 salariul împărțit în prima de Crăciun, cea de Paște și un bonus de vacanță, în locul voucherelor tradiționale.

„Acum pentru sărbătorile pascale ne place să fim mai diferiți și să îi facem pe oameni să se simtă mai speciali așa că oferim o primă sub formă de bani, oferim un pachet cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale”, a precizat Sonia, manager resurse umane.

Așadar, mulți angajați primesc de Paște zile libere sau program flexibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *