Local

S-a urcat băut la volan și a crezut că nu-l vede nimeni. Nu a fost atât de norocos

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a urcat băut la volan și a crezut că nu-l vede nimeni. Nu a fost atât de norocos
Polițiștii din Iași au împărțit zeci de amenzi șoferilor și pietonilor prinși pe picior greșit

În urma unor controale desfășurate de polițiștii rutieri în mai multe zone din județ, mai mulți șoferi și pietoni s-au ales cu bătăi de cap

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, prevenirea accidentelor rutiere și verificarea respectării legislației rutiere de către cei care efectuează transport de mărfuri sau persoane. În cadrul acțiunii au fost verificate 4.669 de vehicule, 350 dintre acestea fiind înmatriculate în alte state. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 5.034 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.967.836 de lei. De asemenea, au fost retrase 145 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 681 de permise de conducere. Spre exemplu, conducătorul unui ansamblu de vehicule, format din autoutilitară și semiremorcă, a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea pe DE 583, în localitatea Lețcani, cu viteza de 81 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Polițiștii din municipiul Iași au stat cu ochii pe pietoni

Polițiștii rutieri din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației de către pietoni. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.495 de lei, dintre care 10 pentru abateri săvârșite de pietoni. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere. Spre exemplu, o femeie de 62 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat strada Dudescu, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.

Dosar penal pentru un șofer inconștient

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.

Adauga un comentariu