Local

S-a urcat beat la volan și a fost implicat într-un accident. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat: 12 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a urcat beat la volan și a fost implicat într-un accident. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore
Un bărbat s-a urcat băut la volan și a fost reținut pentru 24 de ore

Un bărbat a fost reținut după ce s-a urcat băut la volan și a fost implicat într-o tamponare. Nu a fost singurul sancționat, pentru că polițiștii rutieri au desfășurat ample acțiuni de control

Polițiștii Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel, la data de 9 noiembrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat care ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași, fiind implicat într-o tamponare. Astfel, acesta ar fi  acroșat o mașină parcată, în tamponare fiind implicate ulterior alte două.

Bărbatul nu a putut fi testat alcoolscopic, însă a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, în urma primirii rezultatelor, după prelucrarea probelor de sânge și în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiștii Biroului Rutier Iași pentru 24 de ore. Astfel, la data de 10 noiembrie a.c. a fost introdus în Arestul IPJ Iași.

Fără permis de conducere, dar la volan

Polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.

Astfel, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat din comuna Fântânele în timp ce conducea pe raza comunei Fântânele, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă.

Acțiuni de control în mai multe zone din județ

Polițiștii Serviciului Rutier Iași au organizat o acțiune pe drumurile publice din județul Iași pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Astfel au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.505 lei, dintre care 57 pentru viteză, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 9 pentru viteză, dar au fost retrase și 8 certificate de înmatriculare. Și polițiștii Poliției Orașului Tg. Frumos au organizat o acțiune pe drumurile publice, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Astfel au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.175 de lei, dintre care 11 pentru viteză, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere.

Amenzi usturătoare, împărțite de polițiști

Totodată, polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat o acțiune pe drumurile publice din municipiul Iași pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Astfel au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.805 lei, dintre care 10 pentru abateri comise de pietoni, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 12 premise de conducere. Spre exemplu, un bărbat a condus un autoturism pe raza municipiului Iași fără a acorda prioritate unei mașini care circula regulamentar.

Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Adauga un comentariu