Local

S-au redeschis terenurile de sport din municipiul Iași. Pandemia COVID-19 permite accesul doar sportivilor profesioniști

Publicat: 03 iul. 2020

De ieri, 2 iulie, s-au redeschis terenurile de sport din municipiul Iași. Primăria Iași a decis însă ca accesul să fie făcut doar pentru sportivii profesioniști din cauza pandemiei de COVID-19. Au fost luate și alte măsuri de restricții pentru limitarea răspândirii cu coronavirus în mai multe zone din municipiul Iași

Începând de ieri, 2 iulie, s-au redeschis bazele și terenurile de sport din municipiul Iași. Primăria Iași a decis ca accesul în aceste structuri să fie făcut însă la început doar pentru sportivii profesioniști, tocmai pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Primarul Mihai Chirica a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al municipiului Iași, în urma căruia au fost luate o serie de măsuri de prevenire a raspândirii pandemiei COVID-19. Întâlnirea a vizat și reluarea treptată a activităților socio-economice în condițiile stării de alertă instituite la nivel național.

Terenurile de sport din municipiul Iași, redeschise în condiții speciale

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis printre altele redeschiderea unor terenuri de sport din municipiul Iași. Din cauza pandemiei COVID-19 s-a decis închiderea activității Grădiniței „Prințesa Anastasia” din GUG, grădiniță aparținând consilierului local PSD Daniela Tăutu. Au fost confirmate două cazuri de COVID-19 la grădinița respectivă, iar Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă.

„Începând cu data de 2 iulie 2020 se redeschide activitatea bazelor sportive: Ciric – terenuri de fotbal, terenuri de tenis, terenuri multifuncționale, Baza Tineretului, Stadionul Tepro și pista de alergare a stadionului «Emil Alexandrescu», toate doar pentru antrenamentul atleților din cluburi profesioniste. Activitatea în bazele sportive se va desfășura cu respectarea condițiilor din ordinul nr. 619 / 12.06.2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive”, au menționat reprezentanții primăriei.

Decizii luate la Primăria Iași în vederea limitării pandemiei COVID-19

Decizia de a deschide terenurile de sport din municipiul Iași a venit în sprijinul sportivilor de performanță.

„A fost luată decizia în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber de către sportivii de performanță, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România. S-a luat decizia și în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Adauga un comentariu