Local

Să mai și zâmbim în această campanie electorală! Mihai Chirica și Costel Alexe, alias Chip și Dale, care adună voturi pentru PNL

Publicat: 11 aug. 2020
Mihai Chirica și Costel Alexe, alias Chip și Dale
Mihai Chirica și Costel Alexe, alias Chip și Dale

Continuăm în ediția de astăzi, cu prezentarea ironiilor făcute de ieșeni la adresa bannerelor electorale făcute de politicienii locali. Cu cât se apropie alegerile locale din 27 septembrie 2020, campania electorală ne oferă imagini de colecție! Mai mulți cititori BZI au parodiat afisele candidatei PSD la Primăria Municipiului Iași, Camelia Gavrilă și a lui Maricel Popa, candidat la președinția Consiliului Județean, dar și ale candidaților liberali Costel Alexe și Mihai Chirica sau a celor de la USR, Marius Bodea și Cosette Chichirău.

Ieri, v-am prezentat imaginile cu Camelia Gavrilă și Maricel Popa, alias Miss Piggy și broscoiul Kermit. În viziunea cititorului care ne-a trimis la redacție aceste caricaturi, Maricel Popa este asemănat cu broscoiul Kermit, iar Camelia Gavrilă o întruchipează pe Miss Piggy, din celebrul show The Muppets.

Astăzi publicăm parodierea bannerului făcut de primarul Mihai Chirica și a ministrului Costel Alexe.

Cine sunt Chip și Dale?

În viziunea cititorilor, Mihai Chirica și Costel Alexe îi întruchipează pe Chip și Dale. Sunt două personaje de desene animate veverițe, create de Walt Disney în 1943. Numele lor reprezintă un joc de cuvinte ce se bazează pe faimosul deisgner de mobilă din secolul al 18-lea, Thomas Chippendale, lucru sugerat de artistul de poveste al studioului Bill „Tex” Henson.

Inițial amândouă veverițele au avut apariții asemănătoare, dar pentru a le diferenția au fost făcute câteva schimbări: Chip are un nas mic și negru (care dă impresia unui „chip” de ciocolată, astfel potrivindu-se și cu numele său) și doi dinți proeminenți în mijloc, iar Dale are un nas mare și roșu iar dinții săi canini proeminenți sunt la suprafață. De asemenea, Chip are păr neted în vârful capului în timp ce al lui Dale tinde a fi ciufulit.
În cele mai multe desene ale lor cele două personaje se dușmănesc cu Pluto, Mickey Mouse și de cele mai multe ori, Donald Duck. În anii 50 le-a fost dată propria serie de desene cinematografice, dar numai trei episoade au fost făcute din 1951 până în 1954.

În anul 1989 Chip și Dale devin personajele principale într-un nou serial animat, numit Chip și Dale: Pădurarii Salvatori (Chip ‘n Dale Rescue Rangers), în care aceștia formează o agenție de detectivi cu personaje noi: inventatorul rozător feminin Gadget Hackwrench, șoarecele australian muscular și aventurier Monterey Jack, și musculița Zipper. În timp ce în desenele originale cei doi sunt scandalagii frecvenți ce se concentrează doar pe ei, aici luptă împotriva răului pentru cei neajutorați.

Zilele următoare vom publica și parodierea afișelor electorale făcute de Cosette
Chichirău și traseistul Marius Bodea, de la USR-Plus.

Camelia Gavrilă și Maricel Popa, alias Miss Piggy și Broscoiul Kermit

Pentru cei care nu au citit textul de ieri, prezentăm mai jos și imaginile în care Maricel Popa și Camelia Gavrilă alias Broscoiul Kermit și Miss Piggy fac un Show Muppets la PSD. Acel text a fost un pamflet și orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare. Ca un element distinctiv, Miss Piggy poartă mărgele, în timp ce candidatul PSD la Primărie poartă „lanțișor”. Deci e clar că orice asemănare este pur întâmplătoare. Oricum, vom reveni în edițiile următoare cu informații noi, despre candidatul PSD și prietenele care îi fac campanie pe facebook.

Comentarii
  • parodiere… exlcudere de la vot …. adica cei de sus nu trebuie sa spere la niciun fotoliu in orasul asta. pe Chirica l-as reprezenta asa: cu mana intinsa de cersetor la mafiotii clanurilor imobiliare iar pe Alexe cu o drujba mare ,, cersetorul si drujbarul,, pe Bodea&Chichirau in fata la SC USR SRL Iasi oficiind cununia civila. AVEM NEVOIE DE OAMENI CURATI IN ORASUL NOSTRU, AVEM DE LA ALTE PARTIDE CANDIDATI CARE MERITA SA FIE ALESI NUMAI SA NU GRESIM SI DE DATA ASTA. GATA CU ACESTI HOTI PNL, USR, PSD CARE NE CERSESC VOTURI !

Adauga un comentariu