Local

Ieșenii îi ironizează pe politicieni! Maricel Popa și Camelia Gavrilă, alias Broscoiul Kermit și Miss Piggy, joacă într-o piesă extrem de proastă – The Muppets Show la PSD

Publicat: 10 aug. 2020
Maricel Popa și Camelia Gavrilă, alias Broscoiul Kermit și Miss Piggy
Maricel Popa și Camelia Gavrilă, alias Broscoiul Kermit și Miss Piggy

Un cititor BZI a parodiat afisele candidatei PSD la Primaria Municipiului Iași, Camelia Gavrilă și a lui Maricel Popa, candidat la Consiliul Județean. În viziunea cititorului care ne-a trimis la redacție aceste caricaturi, Maricel Popa este asemănat cu broscoiul Kermit, iar Camelia Gavrilă o întruchipează pe Miss Piggy, din celebrul show The Muppets.

Cu cât se apropie alegerile locale din 27 septembrie 2020, campania electorală ne oferă imagini de colecție! Mai mulți cititori BZI au parodiat afisele candidatei PSD la Primaria Municipiului Iași, Camelia Gavrilă și a lui Maricel Popa, candidat la președinția Consiliului Județean, dar și ale candidaților liberali Costel Alexe și Mihai Chirica sau a celor de la USR, Marius Bodea și Cosette Chichirău.

Camelia Gavrilă și Maricel Popa, personaje The Muppets Show

În ediția de astăzi, prezentăm afișele candidaților PSD, Maricel Popa și Camelia Gavrilă, pentru că cei doi au devenit subiect de glume pe rețelele de socializare încă de la anunțarea candidaturii. În zilele următoare, vom prezenta și celelalte parodieri ale afișelor electorale, primite la redacție. În viziunea cititorului care ne-a trimis la redacție aceste caricaturi, Maricel Popa este asemănat cu broscoiul Kermit, iar Camelia Gavrilă o întruchipează pe Miss Piggy, din celebrul show The Muppet.

Tradus din engleză-Miss Piggy este un personaj Muppet, cunoscut pentru rolul ei de distracție în The Muppet Show de Jim Henson. De la debutul ei în 1976, domnișoara Piggy s-a remarcat pentru personalitatea ei de temperamental diva superstar, tendința de a folosi expresii franceze în discursul ei și practica karate-ului.

Rețelele de socializare sunt pline de glume la adresa lui Maricel Popa și a Cameliei Gavrilă

Este plin internetul de glume despre cât de „agramat” este Maricel Popa, candidat la președinția Consiliului Județean și cum va lua el meditații de la profesoara de limbă română, care „uită să mai pună stop atunci când începe un discurs”.

Dincolo de aceste ironii fine ale internauților, situația PSD Iași este una dezastruoasă! Camelia Gavrilă și Maricel Popa stau extrem de slab în sondajele de opinie și vor duce partidul la un scor rușinos la alegerile locale din luna septembrie 2020. Alegerea Cameliei Gavrilă ca și candidat la Primărie, în dauna doctorului Tudor Ciuhodaru a debusolat membrii de partid, iar mulți votanți social-democrați nu mai votează PSD-ul, din cauza acestei decizii. Tocmai de aceea, la nivelul municipiului Iași, PSD are 15 la sută în sondaje, în timp ce candidatul Camelia Gavrilă are doar 7,5 la sută, adică jumătate din scorul partidului. Spre deosebire de deputatul Gavrilă, doctorul Tudor Ciuhodaru avea aproape 20 la sută intenție de vot, fiind singurul care se clasa peste partid în toate cercetările sociologice.

Maricel Popa a fost părăsit de cei mai importanți primari

La județ, situația este la fel de critică pentru PSD. Maricel Popa a fost părăsit de cei mai importanți primari, iar șansele lui de a mai ajunge președinte al Consiliului Județean sunt infime! Oamenii importanți din partid s-au săturat să muncească pentru a-l îmbogăți pe Maricel Popa, care în acest mandat a avut grijă să facă mai multe afaceri cu statul, închiriind spații la Poșta Română de exemplu.

Ca președinte al Consiliului Județean, Maricel Popa și-a bătut joc de proiectele primarilor din județ în ultimii patru ani, iar aceștia au decis să ia taurul de coarne și să schimbe tabăra. În tot acest timp, Marcel Ciolacu, președintele PSD la nivel național, pare că nu știe nimic despre ceea ce se întâmplă în teritoriu, în organizația de la Iași.
Mai mulți primari social-democrați din județul Iași au ales deja să treacă la PNL pentru a-și asigura viitorul comunității.

O parte dintre aceștia sunt din zona metropolitană Iași, localități care înglobează jumătate din locuitorii județului. 12 primari PSD au decis deja să treacă la PNL, iar lista rămâne în continuare deschisă. De altfel, primarii din zona metropolitană Iași au decis deja să treacă la PNL, oficializarea urmând a avea loc în aproprierea alegerilor din septembrie. Pe lângă aceștia, alți primari din mediul rural din județul Iași vor trece de la PSD la PNL.

Primarii din județ pleacă din PSD Iași, Maricel Popa a distrus organizația județeană a social-democraților

Pentru Maricel Popa, președintele PSD Iași, lucrurile sunt tot mai clare. Atitudinea acestuia în fața propriilor primari a făcut ca aceștia să aleagă să plece la PNL pentru a-și asigura viitorul comunitățiilor pe care le reprezintă. Este și cazul lui Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești, a lui Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț, dar și a lui Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni, sau Mihai Bălan de la Bârnova.

În plus, și alți primari din județul Iași, din zona metropolitană în special, dar și din alte zone ale județului, au ales să ajungă la PNL, tocmai din considerentul că actualul partid de guvernământ le poate asigura viitorul comunităților pe care le reprezintă. Maricel Popa i-a tratat mereu prost, numai cu promisiuni. În plus, Popa și-a însușit proiectele pe care aceștia le-au depus la nivel central.

Zona metropolitană Iași devine galbenă. Primarii PSD nu mai vor să audă de Maricel Popa

Municipiul Iași și zona metropolitană au ajuns să fie antamate de către PNL, iar racolarea primarilor social-democrați nu face decât să întărească acest lucru. Municipiul Iași și principalele localități din jur sunt galbene, iar PSD Iași, sub conducerea lui Maricel Popa, nu mai poate controla acest lucru. Cel mai slab președinte al județului Iași din ultimii 30 de ani nu a reușit să-și apropie primarii de partea sa, ba chiar a reușit să-i alunge cu brio. În zona metropolitană sunt comune precum Aroneanu, Miroslava, Lețcani sau Rediu, care au deja administrație liberală. Cei de la Tomești, Bârnova sau Dobrovăț nu mai vor să audă de Maricel Popa și au părăsit PSD.

Alături de aceștia, primarii din Valea Lupului sau Ungheni sunt gata să facă pasul către PNL. La Holboca, primarul PSD nu mai vrea să candideze, iar Maricel Popa nu a reușit să impună un alt candidat care să poată câștiga localitatea. Acestea sunt doar câteva exemple de comune, unde primarii social-democrați au decis să caute sprijin la PNL.

Această parodie poate fi un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Comentarii
Adauga un comentariu