International

Sabotorii, condamnaţi la moarte în Belarus. Măsurile luate pentru cei ce se opun înaintării armatei ruse spre Ucraina

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Sabotorii condamnaţi la moarte în Belarus. Măsurile luate pentru cei ce se opun înaintării armatei ruse spre Ucraina
Protestatarii anti-război, condamnaţi la moarte în Belarus

Belarus a demarat procedurile legale pentru ca sabotorii să fie condamnaţi la moarte. Având în vedere că mai mulți activiști au vrut la începutul invaziei ruse să saboteze rețeaua de căi ferate a țării pentru a îngreuna eforturile Rusiei de a-și deplasa trupele în Ucraina, Belarus doreşte ca persoanele acuzate de acte de terorism să poată fi pedepsite cu moartea.

protestatarii anti-război condamnaţi la moarte, presedintele Alexander Lukașenko
Amintim că Rusia s-a folosit de teritoriul fostei republici sovietice Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, pentru a-și lansa invazia Ucrainei pe 24 februarie

Belarus doreşte ca sabotorii să fie condamnaţi la moarte

Sabotorii, condamnaţi la moarte în Belarus. Astfel, camera inferioară a Parlamentului a aprobat schimbarea codului penal, dar mai are nevoie și de aprobarea camerei superioare și a liderului belarus Alexander Lukașenko înainte de a putea intra în vigoare.

„Forțe distructive își continuă activitatea teroristă și extremistă, încercând să perturbe situația în Belarus și provocând instabilitate și conflicte interne. Se organizează activități pentru dezactivarea echipamentului feroviar și a șinelor de tren, obiecte de importanță strategică. Nu poate există nici o justificare pentru acțiunile teroriștilor”, a spus președintele Camerei reprezentanților Vladimir Andreicenko.

Amintim că Rusia s-a folosit de teritoriul fostei republici sovietice Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, pentru a-și lansa invazia Ucrainei pe 24 februarie. În această privinţă, Minskul recunoaște acest lucru, dar neagă orice implicare directă în conflict. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a negat categoric de fiecare dată implicarea ţării sale în războiul împotriva Ucrainei.

În acest sens, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a suspendat accesul Rusiei şi Belarusului la fonduri de finanţare. Această mutare de sistare a expertizei băncii înseamnă că nu vor mai exista finanţări de proiecte sau activităţi de cooperare tehnică în cele două ţări. Totodată, banca „îşi rezerva dreptul de a suspenda sau anula noi eliberări de fonduri pentru proiectele în derulare”.

protestatarii anti-război condamnaţi la moarte, protestatari Belarus
Precizăm că Belarus aplică pedeapsa cu moartea pentru acte de terorism care se soldează cu victime și pentru crime odioase și pentru criminali în serie

Belarus consideră acte teroriste infracțiunile de huliganism

Menţionăm că în timpul asaltului asupra Ucrainei, presa de opoziție a spus că actele de sabotaj au țintit căile ferate ale Belarusului în încercarea de a încetini progresul trupelor ruse. În acest sens, reprezentanții opoziției din Belarus au spus că, după ce au îndemnat populația din țară să blocheze drumurile, au avut loc zeci de acte de sabotaj.

Poliția belarusă a precizat că la începutul lunii aprilie a reținut cel puțin două grupuri de sabotori și că a fost nevoită să deschidă focul într-una dintre operațiuni. Aceştia ai mai spus că în urma acţiunii, cel puțin două persoane au fost rănite, procurorul general acuzându-i de terorism.

Precizăm că Belarus aplică pedeapsa cu moartea pentru acte de terorism care se soldează cu victime și pentru crime odioase și pentru criminali în serie.

Oprirea manifestanților care au organizat proteste antiguvernamentale în vara anului 2020 au fost uneori acuzați de terorism pentru infracțiuni care erau odată considerate acte de huliganism.

În acest sens, Comitetul de Investigație a oferit exemple în care o persoană a fost acuzată de terorism pentru că a vărsat vopsea roșie peste mașina unui judecător și o alta a pățit același lucru pentru că a aruncat o piatră în fereastra unui procuror.

De aceea, Belarus a luat decizia de a demara procedurile legale pentru ca protestatarii anti-război să fie condamnaţi la moarte.

Comentarii
  • mortaciunea dracului . acesti ultimii 2 dictatori din zona asta bolsevica vor fi executati in rafale cat de curand si pe buna dreptate trebuie arsi si in cremator , nu merita ingropati in pamant. dictatori nebuni criminali care isi omoara cu sange rece si propriile popoare daca nu executa ordinele lor bolnave de dictatori nazisti din Evul Mediu, dictatorii au ideile inradacinate intr-un trecut foarte inapoiat al lumii bazat pe SCLAVIE ori suntem in sec 21 desi din cauza Rusiei-Putin- Lukasenko- Lavrov si tot neamul adormit-mort al bolsevicilor ne-am intors in 1914

Adauga un comentariu