Local

Sala de sport din comuna Deleni a fost finalizată! Când va avea loc inaugurarea

Publicat: 09 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Sala de sport din comuna Deleni a fost finalizată Când va avea loc inaugurarea
Copii vor avea acces la sala de sport din Deleni în luna martie 2023

Lucrările de construire a sălii de sport din Deleni au fost finalizate. După obținerea avizelor de la ISU și asfaltarea căii de acces, cei peste 1.300 de copii din comună vor avea acces la noua sală de sport. Finanțarea proiectului s-a realizat cu ajutorul CNI, iar valoarea totală a acestuia a fost de 8.140.000 de lei, cu TVA

În județul Iași au fost accesate mai multe proiecte ce vizează construirea de săli de sport sau complexe sportive. În 24 de luni și cu o investiție de peste 18 milioane de lei, în comuna Holboca va fi realizat un complex sportiv. În satul Maxut din comuna Deleni, noua sală de sport a fost deja finalizată. Investiția s-a realizat cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții (CNI) și a fost în valoare de peste 8 milioane de lei, cu TVA.

constructie sala sport
Sala de sport din Deleni a fost finalizată

Din primăvara anului 2023, copiii se pot bucura de sala de sport din Deleni

primar comuna Deleni Dumitru Prigoreanu
Copii vor avea acces la sala de sport din Deleni în luna martie 2023

Lucrările de construire a sălii de sport din comuna Deleni, satul Maxut, au fost finalizate. Construcția a fost recepționată, iar inaugurarea va avea loc imediat după ce vor fi obținute toate avizele de funcționare. Finanțarea proiectului s-a realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic pentru efectuarea lucrărilor.

„Ne mai trebuie avize de Inspectoratul de Stat în Urgențe (ISU) și trebuie să finalizăm calea de acces, prin asfaltare. Sala de sport va fi operațională, începând cu primăvara anului 2023. Noua sală va asigura condiții bune de desfășurare a activităților sportive de către cei peste 1.300 de școlari și preșcolari din comună. Vor putea fi desfășurate multe activități sportive și chiar ore de sport, dacă va fi cazul“, precizează Dumitru Prigoreanu, primarul comunei Deleni.

Proiectul este unul lăudat de reprezentanții județului Iași. Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, a menționat faptul că administrația Deleni este una eficientă și responsabilă pentru comunitate, iar acest lucru se vede și în nivelul de trai în continuă creștere al cetățenilor din comună.

Proiectele de dezvoltare ce vizează educația, cultura, sportul și sănătatea trebuie aduse la standarde de calitate cât mai înalte în toate comunele din județul Iași, a mai precizat vicepreședintele CJ Iași.

interior verde sala sport
ala are o capacitate în tribune de 180 de persoane

Valoarea totală a investiției a fost de 8.140.000 de lei, cu TVA

 constructie sala sport din exterior
Construcția are o suprafață de desfășurare de 1.500 metri pătrați

Construcția este una în regim de tip parter și este construită pe circa 1.500 de metri pătrați, cu structură de rezistență metalică, pe fundații izolate, din beton armat, șarpantă din panouri tip sandwich. Fosa septică este etanșă pentru evitarea scurgerii apei în sol și rezistentă la acțiunea corozivă de tip sulfatic, amoniacal și fosfatic.

Pentru fosa din polietilenă a fost necesar ca pe timpul montajului să fie umplută cu apă și apoi înglobată în terenul de fundare. Peste aceasta este interzisă circulația cu mijloace auto. Modelul de fosă septică trebuie să dețină agrement de mediu și agrementare tehnică autorizate.

„Este o construcție finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Este un proiect reușit al companiei S.C. Ervconst Group Invest S.R.L. Valoarea totală de investiție a fost 8.140.000 de lei, cu TVA. Este un plus pentru tot ce înseamnă activitatea tinerilor din comuna Deleni.

Compania ce a executat proiectul s-a ocupat de absolut tot, noi fiind doar beneficiarul final al investiției. Ca obligații, noi, administrația locală, am avut aducerea terenului la stasurile pe care ni le-au cerut ei prin proiect, utilități, căi de acces, apă, gaz și canalizare. Este o investiție de care comuna Deleni avea nevoie și care va aduce un plus valoare“, menționează Dumitru Prigoreanu, primarul comunei Deleni.

Sala de sport din Deleni are o capacitate, în tribune, de 180 de persoane.

Comentarii
Adauga un comentariu