De pe masa de Revelion să nu-ţi lipsească aceasta salată. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi care e modul de preparare
Mai întâi se toacă mărunt nucă. Între timp se pune la fiert carnea. Când e gata se rupe în fâşii. Ouăle se fierb. Caşcavalul se dă pe razătoarea într-un castron. Ouăle se dau şi ele, dar separat de caşcaval.
Urmează să asamblezi salata cu ouă şi măsline. Mai întâi pune într-un platou un strat de carne, apoi 3/4 caşcaval şi ouă. După fiecare strat adăugă maioneza de casă. La final decorează cu măsline şi cu caşcaval dat pe răzătoare.
De ce e bin să o prepari cu precădere de Revelion? Întrucât se pun în ea 12 măsline. Portughezii mănâncă 12 smochine în noaptea dintre ani, fiind vorba de o superstiție, noi avem, în schimb, strugurii și măslinele.