Culinar

Salată cu ciuperci. Deliciul perfect în zilele de post

Publicat: 29 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată cu ciuperci. Deliciul perfect în zilele de post
Ciupercile pot fi incluse și într-o salată de cartofi, asezonată cu niște verdețuri proaspete.

În zilele cu restricții alimentare putem pregăti rapid o salată cu ciuperci. Aceasta este gustoasă, sănătoasă și dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține o mâncare savuroasă. Salata cu ciuperci poate fi făcută de post, dar și cu carne, în funcție de gust și preferințe. Iată rețeta cu care vei pregăti deliciul perfect în zilele de post.

Salată cu ciuperci

Când vine vorba de mâncărurile de post, rețetele sunt diverse, delicioase și la îndemâna oricui. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti niște delicii cu ciuperci. Rețetele cu ciuperci sunt spectaculoase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Ciupercile sunt perfecte pentru zilele de post. Le putem face la cuptor, umplute cu legume sau pot fi folosite ca ingredient de bază la prepararea unei salate. La fel de bine putem găti niște sarmale cu ciuperci învelite în foi de varză murată.

Ciupercile pot fi incluse și într-o salată de cartofi, asezonată cu niște verdețuri proaspete. Pentru iubitorii de preparate culinare rafinate și sofisticate putem face la zi aniversară un escalop de pui cu ciuperci. Cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Salata de ciuperci este gustoasă, sănătoasă și sățioasă, fiind ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Cei pretențioși pot alege condimente inedite pentru a oferi preparatului un plus de rafinament și savoare.

Cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă

Pentru salata cu ciuperci vom avea nevoie de trei cartofi, două conserve cu ciuperci, o ceapă roșie, un ardei gras roși, un ardei gras galben, un ardei gras verde, sare, piper și ulei.

Mai întâi se vor pune cartofii la fiert. Când sunt gata se curăță de coajă și se taie cubulețe. În bolul cu cartofii fierți se pune ceapa tocată mărunt apoi se adaugă sare, piper și ulei. Se curăță ardeii apoi se taie cubulețe sau felii mici subțiri. Se mai potrivește gustul cu sare și piper, se amestecă toate ingredientele apoi se adaugă ciupercile călite anterior în puțin ulei încins.

Acest fel de mâncare va fi gustos, aromat și sățios, perfect de servit în zilele de post și nu numai. Salata cu ciuperci se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Salata cu ciuperci poate fi pregătită și la mesele festive, iar pentru un plus de savoare vom adăuga smântână și mărar. Putem completa gustul preparatului cu zeamă de lămâie și câteva frunze de pătrunjel sau cu câteva ouă fierte tăiate cubulețe.

Când vine vorba de salată, rețetele sunt inedite. Putem face o salată de cartofi, o salată cu ciuperci sau o salată cu verdețuri și legume asortate. Salata poate fi servită ca atare sau ca garnitură alături de alte bucate alese. Salata de verdețuri merge de minune cu o friptură fragedă de pui sau de porc făcută la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Salata de legume se servește simplă sau cu o porție de cartofi prăjiți și câteva chiftele pufoase. Ciupercile pot fi incluse în toate tipurile de salată, dar și la tocană, sarmale sau alte delicii.

Adauga un comentariu