Salata cu cușcuș este o rețetă gustoasă, simplă și foarte ușor de pregătit. Este ideală pentru prânz sau cină, dar și ca o garnitură lângă pește sau alte preparate cu carne.
Aceasta este ideală în perioada de post sau pentru persoanele ce sunt vegetariene sau vegane, care doresc să prepare o rețetă sănătoasă și nutritivă.
Rețeta pentru salata cu cușcuș și legume
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 150-200 grame de cușcuș instant sau care necesită fierbere, de 250 ml apă fierbinte, de 1 ceapă uscată, de 1 ceapă verde, de 1 roșie, de 1 castravete, de 1 ardei kapia, de 2 linguri de boabe de porumb, de puțin ulei de măsline, de sucul de la ½ lămâie, de 1 legătură de pătrunjel verde, de sare, piper și de alte condimente după bunul plac, dacă este cazul.
Dacă este cușcuș instant, se pune într-un bol și se toarnă apa fierbinte peste el, apoi se lasă la hidratat. Dacă este cel normal și necesită fierbere, trebuie fiert conform instrucțiunilor de pe ambalajul său. Cât timp acesta se prepara, se trece la tocarea legumelor.
Se taie ceapa și castravetele în jumătate, apoi în felii. Roșia se taie în mai multe bucăți, apoi se feliază, iar ceapa verde se toacă în rondele. Ardeiul se taie în cubulețe, iar lămâia se stoarce.
După ce s-a gătit cușcușul, se adaugă peste el legumele tocate, apoi se asezonează cu condimente și se pune uleiul de măsline, sucul de lămâie și pătrunjelul tocat. Se amestecă până când se omogenizează totul, apoi se poate servi. Se poate servi ca atare sau ca și garnitură, alături de orice tip de carne.
Altă rețetă delicioasă
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de 100 grame de cușcuș, de ½ dintr-un ardei gras, de 1 roșie, de 1 morcov, de 2 căței de usturoi, de 10 măsline fără sâmburi, de 2 linguri de ulei de măsline, de 250 grame supă caldă de legume, de pătrunjel și de sare, după gust.
Se pune cușcușul într-un bol, apoi se pune 1 lingură de ulei de măsline, supa de legume, sare, se amestecă și se acoperă cu un capac, pentru aproximativ 5-10 minute. Între timp, se spală toate legumele și se taie cubulețe. Usturoiul se adaugă doar opțional, pentru cine dorește.
Măslinele negre se spală și se taie în 4, apoi în cubulețe mici. Se amestecă apoi toate legumele, se adaugă sare după gust, 1 lingură de ulei de măsline și se pune totul peste cușcuș. Se amestecă întreaga compoziție până când se omogenizează, apoi se adaugă pătrunjel și se pune în frigider pentru minim o oră, înainte de servire.
După o oră, se poate servi simplu sau ca și garnitură pentru alte preparate.
Consumul său în acest preparat, dar și în general îți poate aduce multiple beneficii, precum faptul că îți întărește sistemul imunitar, susține sănătatea inimii, o slăbire sănătoasă, îmbunătățeste digestia și reduce inflamațiile.
O salată cu cușcuș reprezintă o alegere delicioasă și sănătoasă de masă, ce poate fi consumată în orice moment al zilei.