Prima pagină » Culinar » Salată cu fasole roșie și sos dulce-acrișor. Ce beneficii extraordinare are această legumă
Salată cu fasole roșie și sos dulce-acrișor. Ce beneficii extraordinare are această legumă

Salată cu fasole roșie și sos dulce-acrișor. Ce beneficii extraordinare are această legumă

23 ian. 2024, 15:30,
BZI.ro, în Culinar

Vă prezentăm o rețetă rapidă, ușoară și care nu necesită gătire. Salata cu fasole roșie se servește rece și necesită doar câteva ingrediente, ceea ce o face un aperitiv perfect pentru orice ocazie. Deși această salată este un aperitiv popular pe care bunicile noastre îl preparau adesea pe vremuri, pentru mulți este o rețetă complet nouă.

Salată cu fasole roșie și sos dulce-acrișor

Cremozitatea boabelor de fasole se potrivește foarte bine cu textura crocantă a țelinei și cu aroma primăvăratică a cepei verzi. Sosul alb oferă un mix plăcută între dulce și acru datorită combinației de maioneză, oțet de mere și o atingere ușoară de zahăr granulat.

Veți avea nevoie de 3 conserve (430 g fiecare) de boabe de fasole roșie, scurse și clătite, 3/4 cană de țelină tocată, 1/2 cană de ceapă verde tocată, 3/4 cană de maioneză, 1 1/2 linguri de zahăr granulat și 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de coriandru măcinat, 1 1/4 linguriță de sare grosieră, 1/2 linguriță de piper măcinat. Această rețetă nu necesită gătire și este perfectă ca garnitură rece pentru orice ocazie!

Desfaceți conservele, scurgeți zeama și clătiți fasolea roșie într-o strecurătoare. Spălați și tocați țelina și ceapa verde. Puneți boabele de fasole într-un castron mare, și adăugați țelina și ceapa verde tocate în castronul cu fasole roșie. Într-un castron mediu, amestecați maioneza, zahărul, oțetul de mere, sarea, piperul și coriandrul măcinat și amestecați până când ingredientele se omogenizează. Adăugați dressingul în castronul cu fasole și legume și amestecați bine. Acoperiți și lăsați la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. Serviți rece.

Salata cu fasole roșie poate fi însoțită de diverse preparate delicioase. Acestea includ pui la grătar, rasol de porc, coaste de porc la grătar, friptură, mici, piet de vita la grătar și hamburgeri. Practic, se poate asocia cu orice vă trece prin minte, oferind o varietate bogată de opțiuni culinare pentru a completa gustul savuros al salatei.

Beneficiile consumului de fasole roșie

  • Fasolea roșie conține proteine sănătoase, minerale și vitamine. Consumul acesteia poate contribui la gestionarea greutății, menținerea sănătății intestinale și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Însă este important să o gătești întotdeauna temeinic înainte de a o consuma.
  • Fasolea roșie conține o varietate de compuși vegetali bioactivi. Fitohemaglutinina este o lectină toxică întâlnită doar în fasolea roșie crudă sau insuficient gătită.
  • Fasolea roșie este bogată în proteine și fibre, conține proteine care pot reduce digestia amidonului (carbohidraților), toate acestea putând contribui la pierderea în greutate.
  • Fasolea roșie reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet de tip 2 și pentru cei care doresc să-și stabilizeze nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, ar putea contribui la menținerea sănătății colonului și la reducerea riscului de cancer de colon.

Această salată cu fasole roșie poate fi pusă la congelator și poate fi păstrată timp de 2-3 luni atunci când este plasată într-un recipient etanș la congelator. Alternativ, dacă este ținută în frigider într-un recipient etanș, rămâne proaspătă timp de până la 5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024